קציצות דגים ברוטב פיקנטי / כרמית דהאן
לקציצות
700 גרם תערובת דגים טחונים
אני השתמשתי בנסיכת הנילוס ומושטים
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
3 שיני שום
בצל אחד בינוני
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף
טוחנים את הדגים עם הבצל השום והירק מעבירים לקערה מוסיפים ביצים פירורי לחם ותבלינים מערבבים היטב ומניחים בצד לחצי שעה מנוחה
מטגנים את הקציצות במעט שמן
לרוטב
רבע כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה מתוקה
כף כמון
לערבב את התבלינים ביחד עם השמן
2 גמבה פרוסות לרצועות
פלפל אחד ירוק חריף
6 שיני שום חצויות
3 פרוסות לימון כבוש
3 כפות רסק עגבניות
חצי צרור כוסברה קצוצה
כוס מים
כוס גרגירי חומוס
מלח, כורכום, כמון, אבקת מרק עוף
בסיר רחב שמים את השמן המתובל מוסיפים את השום הגמבה והפלפלים ומעט כוסברה קצוצה
מטגנים מספר דקות מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים
מוסיפים את הלימון כבוש וגרגירי החומוס
מבשלים עשר דקות על אש נמוכה ונותנים לרוטב להסמיך מעט
טועמים ומתקנים תיבול
מסדרים פנימה את הקציצות
מבשלים עוד רבע שעה
מוסיפים את שארית הכוסברה הקצוצה ומורידים מהאש
*אפשר להוסיף פפריקה חריפה למי שאוהב חריף מאד
בהצלחה