מתכון קנלוני במילוי גבינות ברוטב רוזה. פשוט מושלם. עגבניות, בזיליקום, שמנת, ריקוטה, מוצרלה..מוקרם. ארוחה חלבית עשירה ומרשימה במיוחד. מתאימה לשבועות. כי אם יש משהו שאני אוהבת במיוחד זה עגבניות, בכל צורה ובכל דרך אכילה. בשילוב של שמנת והקרמה אין משהו ממכר וטעים יותר. רוטב רוזה זה הרוטב שהכי פחות יודעים להכין אותו כמו שצריך והוא אחד הטעימים שיש..
אז כמו שכבר אמרתי.. אני יודעת שאני בעייתית במסעדות בנוגע לפסטות למיניהן, לא תמיד זה קולע לטעם שלי-פעם זה מתוק מידיי, פעם הפסטה מבושלת מידיי, אין תיבול נכון, פעם אין מספיק רוטב, פעם זה לא מוקרם מספיק ואיכשהו מעט מאוד פעמים ממש נהניתי ממנת פסטה/קנלוני מוצלחת.. לכן אני מעדיפה להכין לעצמי ובטעם שלי, במרקם המתאים, בתיבול הנכון ובטעם המושלם עבורי עם מרכיבים שמנים ועשירים ובהנאה שלי מכל ביס..
אז קבלו מתכון מטריף וממכר של קנלוני במילוי גבינות עשירות וטעימות ברוטב רוזה משגע.. אושר.. 🙂
קנלוני במילוי גבינות ברוטב רוזה /אתי משה-חביב:
1/2 חבילת קנלוני ענקיים למילוי. או חבילת קנלוני רגילים או קונכיות גדולות למילוי.
לתת להם חצי רתיחה,לשטוף במים קרים ולהניח במסננת. לזלף מעל שמן זית למניעת הדבקות.
למילוי:
220 גרם גבינת ריקוטה למריחה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם מוצרלה מגורדת
פלפל שחור גרוס וטיפונת מלח.
לערבב הכל יחד.להכניס למקרר לחצי שעה עד לילה.
למלא את הקנלוני או הצדפות.
לרוטב:
4-5 כפות שמן זית
6 שיני שום קצוצות דק
6 עלי בזיליקום קרועים
50 גרם חמאה
1/2 שמנת מתוקה 38%, 125 גרם
כפית מלח,כפית פלפל שחור גרוס, טיפת אגוז מוסקט, כפית סוכר.
1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
יש 3 אופציות לבחירת העגבניות:
* צנצנת של רוטב עגבניות איטלקי עגבניות מרוסקות 100%.
* או 2 שימורים של 400 גרם כל אחת עגבניות חתוכות דק תוצרת איטלקית+ כף רסק.
* או עגבניות טריות- סלסלת עגבניות שרי מתוקות ואדומות לחתוך לרבעים ולבשל בישול ארוך עד צמצום הרוטב.
הכנה-
לטגן קלות בשמן הזית את השום (עניין של 10-15 שניות). לערבב כל הזמן.
להוסיף את התבלינים ולערבב קלות. להכניס את העגבניות לבישול של 15 דקות עם מכסה סגור. (במידה ואלו עגבניות טריות אז הבישול ארוך יותר. עד שהנוזלים משתחררים והעגבניות רכות ומתפרקות בחלקן).
להוסיף בזיליקום ולערבב.
להוסיף את החמאה ולערבב עד המסת החמאה בתערובת ולהוסיף לסיום את השמנת. לתת בישול של עוד 5 עד 10 דקות עם מכסה סגור. במידה ורוצים להוסיף יין לבן מכניסים אותו לקראת סיום הבישול ופותחים את המכסה לבישול של 5 דקות.
חיבור המרכיבים:
לשמן תבנית פיירקס עם חמאה. לשפוך את הרוטב ולהטביע בתוכו את הקנלוני הממולא.
לפזר מעל 100 גרם פרמז'ן. אפשר גם קצת קוביות קטנטנות של חמאה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 30 דקות.
מתכון לקנלוני במילוי גבינות ברוטב רוזה.
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
יצא מושלם. תודה
תודה רבה, שמחה לשמוע 🙂
שלום אתי, שאלונת לי- אם אני בוחרת בעגבניות שרי, בבאיזה משקל מדובר? כי סלסילה זה בערך 400-500 גר' ולאחר בישול זה מצטמצם. זה לא מעט מידי רוטב? (יחסית לשאר האופציות?)
צודקת.לא רשמתי כמות של הסלסלה (יש כמה גדלים).. הכוונה לסלסלה שקופה מלאה עגבניות (יוצא בערך 700 גרם). הרוטב יוצא מספיק גם אם מצטמצם..
בהצלחה 🙂
היי
לגבי צנצנת מחית עגבניות – הכוונה ל passata? ומה המשקל? 700 גרם?
והאם הבנתי נכון וצריך לבשל את הקנלוני לפני? אני מכירה שמכניסים אותם לתנור לא אפויים
יש צנצנות של 700 גרם, אני משתמשת בשל MUTTI, אפשר גם חברה אחרת שאוהבים.
לגבי הבישול של הקנלוני, אפשר גם בלי לבשל קודם.
בהצלחה