קנלוני במילוי בטטה ברוטב אלפרדו

מתכון קנלוני במילוי בטטה ברוטב אלפרדו. שילוב של מתקתקות ומליחות מושלמת. בטטה, שמנת, פטריות, מוקרם. מושלם לאירוח, מנה מיוחדת, מרשימה ועשירה. כי אם יש משהו שאני אוהבת במיוחד זה מאכלים מוקרמים עם בטטה..שילוב של מלוח ומתיקות מעודנת. אני יודעת שאני בעייתית במסעדות בנוגע לפסטות למיניהן, לא תמיד זה קולע לטעם שלי-פעם זה מתוק מידיי, פעם הפסטה מבושלת מידיי, אין תיבול נכון, פעם אין מספיק רוטב, פעם זה לא מוקרם מספיק ואיכשהו מעט מאוד פעמים ממש נהניתי ממנת פסטה/קנלוני מוצלחת.. לכן אני מעדיפה להכין לעצמי ובטעם שלי, במרקם המתאים, בתיבול הנכון ובטעם המושלם עבורי עם מרכיבים שמנים ועשירים ובהנאה שלי מכל ביס..

קבלו את הקנלוני שיעשה לכם את זה 🙂 מלא באהבה.. <3

קנלוני במילוי בטטה ברוטב אלפרדו / אתי משה-חביב:

1/2 חבילת קנלוני ענקיים למילוי או 1/2 חבילת קונכיות גדולות למילוי.
לבשל חצי בישול,לשטוף במים קרים ולהניח במסננת.
לזלף מעל שמן זית למניעת הדבקות ולהניח בצד.

למילוי:
2 בטטות גדולות
1 תפוח אדמה קטן
לבשל יחד ללא קליפה עד ריכוך קל (שלא יהיה "מושי").
לסנן ולמעוך עם מזלג ללא הנוזלים. לתבל ב 1/2 כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, 3 עלי מרווה קצוצים דק.
לערבב הכל יחד ולהכניס למקרר.
לאחר שהמילוי קר,למלא את הקנלוני או הצדפות במילוי.

קנלוני במילוי בטטה ורוטב אלפרדו
קנלוני במילוי בטטה ורוטב אלפרדו

לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
2-3 שיני שום גדולות וקצוצות דק
סלסלה וחצי של פטריות חתוכות
1.5 שמנת מתוקה 38% (375 גרם יחד)
50 גרם חמאה
2 כפות שטוחות ומחוקות של קורנפלור
תיבול- כפית שטוחה מלח, כפית פלפל שחור גרוס, טיפת אגוז מוסקט.
הכנה-
לטגן את הבצל בשמן הזית עד שקיפות. להוסיף את הפטריות עד אידוי הנוזלים (2-3 דקות), להוסיף את השום להקפצה קלה.
להוסיף את התבלינים ולערבב. להוסיף את השמנת ולתת לרוטב לבעבע..שמתחיל לבעבע בצדדים להוסיף את החמאה ולערבב כל הזמן עד שהחמאה נמסה לגמרי.
לסיום להוסיף את הקורנפלור להסמכה ולערבב היטב ולוודא שאין גושים.

קנלוני במילוי בטטה ורוטב אלפרדו
קנלוני במילוי בטטה ורוטב אלפרדו

הרכבת המנה:
לשמן עם חמאה תבנית פיירקס או כל תבנית אחרת שרוצים, לשפוך את הרוטב ולהטביע את הקנלוני פנימה.
לפזר מעל 100 גרם פרמז'ן מגורד ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות.

מתכון לקנלוני במילוי בטטה ורוטב אלפרדו.

בתיאבון ובהצלחה, אתי 🙂

  • כמובן שמתאים לחג שבועות ובכל הזדמנות שבא להשקיע.

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
קנלוני במילוי בטטה ברוטב אלפרדו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *