חברים במטבח – מזל גרשון עם מתכון ל- פשטידה מרוקאית.
פשטידה מרוקאית / מזל גרשון
הנה לכם חברים המתכון לפשטידה.
5 תפוחי אדמה, 2 גזרים, 2 ביצים לשלוק עד לריכוך התפוחי אדמה. ( לא לקלוף את התפו׳א והגזר ).
לאחר הבישול לקלוף את המצרכים, את הגזר לחתוך לקוביות קטנות וגם את הביצים, את התפו׳א למעוך או לגרד בפומפייה.
להוסיף חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה קצוצים ו 7 ביצים טרופות מעט ולערבב היטב את כל התערובת, להוסיף כפית מלח ומעט פלפל שחור, מעט אבקת מרק עוף ו1 אבקת אפיה ולערבב היטב.
לחמם מחבט עמוקה ולהוסיף 4 כפות שמן לשטח את התערובת ולבשל את הפשטידה על הכירה הבינונית על אש נמוכה מכוסה עם מכסה עד שפני הפשטידה משנים את צבעם והפשט ידה יציבה.
לקחת מגש או צלחת תואמים בגודל של המחבת להפוך לצלחת או למגש לשמן שוב מעט מאוד את המחבת ולחזיר את הפשטידה על הצד שלא בושל לעוד רבע שעה בערך. לצנן מעט ולהעביר לצלחת הגשה.
בהצלחה ממני מזל גרשון.
פשטידה מרוקאית | מזל גרשון | קראנצ'ית | אתי משה חביב | Crunch it