פרוז'לדה -לחם גבינות טורקי

פרוז'לדה זהו מאפה גבינות טורקי, עשיר שומן וגבינות, מאפה שמרים רך,אוורירי ושמנמן.
הפרוז'לדה קריספית ושחומה מבחוץ ורכה ואוורירית מבפנים. מזכיר מעט פוקאצ'ה טובה.
אי אפשר לעמוד בפני ריח המאפה הנהדר הזה..
הפעם הראשונה שהכנתי פרוז'לדה היה מלפני יותר מ 5 שנים שהגיעו אלינו חברים לביקור ספונטני.. זה היה בהחלט מאפה שהשאיר חותם על כולם.. היה טעים ושומני והוגש לצד ירקות וזיתים.
למה בחרתי דווקא את המאפה הזה? כי רציתי לנסות להכין וזאת היתה הזדמנות מצויינת וגם כי עוד לא הייתי בקיאה בענייני אפייה מהסוג הכבד וזה בהחלט מאפה שלא דורש הרבה, מכניסים את הרוב לקערה ואת השאר מעל המאפה…וחוץ מזה, מה יכול להיות רע בגבינות, בצק ואפייה? שילוב מושלם.
מאז מכינה את המאפה בשבועות (אפשר כמובן להכין אותו יותר מפעם בשנה..אבל אז אתם כבר צריכים בנוסף גם מנוי בחדר כושר..חחחח… ;).. )
את הפרוז'לדה מגישים לצד ירקות וזיתים.
אחד המאפים השווים שיש, באחריות!
הכנתם ואתם רוצים להשוויץ? שלחו לי תמונות בשמחה וספרו לי איך יצא.
השבועות שלכם השנה הולך להיות טעים במיוחד 🙂

פרוז'לדה לחם גבינות טורקי/אתי משה-חביב:

תבנית בגודל 35×25

לבצק:

1/2 קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
2 כוסות מים נעימים (480 מ"ל)
200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% -למעוך עם מזלג
100 גרם גבינה צהובה מגורדת 28%
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה קשה אחרת. אפשר עוד גבינה צהובה.
150 גרם חמאה מומסת
טיפת מלח
אופציה לתיבול נוסף: כפית אבקת שום או עירית קצוצה.

לקישוט:
8 ענפים של עירית קצוצה

הכנה:
בקערת המיקסר להכניס את הקמח והשמרים ולערבב עם כף, להכניס את הסוכר ואת המים וללוש עם וו גיטרה. הבצק יוצא דליל, זה בסדר. מוסיפים את כל הגבינה הבולגרית ו2 כפות מהגבינה הצהובה והמלח וממשיכים ללוש. (אפשר להכניס לתוך הבצק חצי מכמות הגבינה הצהובה וחצי מהמוצרלה או לפזר הכל מעל המאפה. לשיקולכם).אם החלטתם לתבל באבקת שום זה הזמן להכניס אותה ולערבב.
להמיס את החמאה. 50 גרם מהחמאה לשפוך לתוך התבנית, על החמאה שבתבנית להעביר את הבצק ועל הבצק לשפוך את יתרת החמאה המומסת- 100 גרם וללחוץ על הבצק עם האצבעות תוך כדי מריחת החמאה על הבצק. הבצק נשאר לתפוח בתבנית האפיה. לכסות את התבנית שבה נמצא הבצק עם תבנית נוספת גבוהה (שיהיה לבצק מקום לתפוח מעלה) ולהתפיח.
אחרי שהבצק תפח לפזר מעל את יתרת הגבינות (100 גרם מוצרלה ושאר הגבינה הצהובה) ומכניסים לתנור.
להכניס את המאפה לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל כ 40 דקות.
5 דקות לפי סיום האפייה לפזר עירית ולהחזיר לאפייה. לא לחתוך מיד עם סיום האפיה. להמתין 10 דקות ואז לחתוך לריבועים.

מתכון פרוז'לדה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
פרוז'לדה - לחם גבינות טורקי
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *