פרגיות ממולאות אורז ועשבי תיבול, מנה שאתם הולכים לעוף עליה. כל כך חגיגית ומרשימה, לא תפסיקו ללקק את האצבעות.
מנה שמתאימה לשבת/חג/אירוח/יומיום ובעצם בכל הזדמנות. מאחר ויש פה קצת השקעה אז אולי היא יכולה להתאים לאירוע או יום חגיגי יותר מאשר אמצע שבוע.
אין במילוי תבלינים מלבד מלח ופלפל וגם אין צורך, האורז מקבל טעמים מהפרגית שעוטפת אותו ומעשבי התיבול הרעננים והטריים. הציפוי של הפרגית פשוט משגע בטעמים פיקנטים ולא שיגרתיים.
באמת מנה מעולה ומיוחדת.
כדי לראות את סרטון הכנת המנה, כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
פרגיות ממולאות אורז ועשבי תיבול /קראנצ'ית:
8-10 חתיכות סטייק פרגית
למילוי:
1 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
כף גדושה שמיר קצוץ
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 בצל מטוגן-חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק – לטגן עם הבצל
4-6 כפות שמן לטיגון הבצל
מלח
פלפל שחור
אפשר להוסיף חופן חמוציות קצוצות/צימוקים למילוי. אני הוספתי חמוציות.
לרוטב:
כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה
כף תבלין פילדלפיה
פלפל שחור גרוס
מלח
2 כפות סילאן
1/2 כוס צ'ילי מתוק
2 כוסות מים
קישוט מעל:
שומשום
אופציונלי-שקדים מולבנים פרוסים דק
הכנה:
לטגן בצל אחד עד הזהבה, להוסיף בסיום את השום לערבוב קל בלבד. להוסיף את הבצל והשום המטוגנים לתערובת המילוי.כולל השמן שטוגנו בהם. אל תוותרו על החלק של הטיגון, זה נותן טאץ אחר למנה.
לערבב את כל חומרי המילוי יחד.
למלא כל פרגית – לפתוח לצורה פתוחה של סטייק פרגית (תבקשו מהקצב שיפתח את הפרגית לסטייק פרגית כדי שיהיה אפשר למלא ולגלגל) , למלא את הקצה של הפרגית במילוי ולגלגל לרולדה. ככה לעשות עם כל הפרגיות.
לסדר את הפרגיות אחת ליד השניה בסיר/תבנית שיכולים להיכנס לתנור. לשפוך מעל את הרוטב, לכסות בנייר אפיה רטוב ומקומט ומעל נייר כסף ומעל הכל מכסה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לאפיה של כשעה.
להוריד את הכיסוי, להרטיב את הפרגיות למעלה עם הרוטב, ולהחזיר לאפיה ללא כיסוי לעוד 20 דקות או ההשחמה הרצויה ואידוי נוזלים. לסיום לפזר שומשום, ניתן גם שקדים פרוסים.
לזלול בהנאה.
מתכון פרגיות ממולאות באורז ועשבי תיבול
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
אתי, מה זה תבלין פילדלפיה?
ככה הוא נקרא, נמצא בכל חנות תבלינים, מאמינה שיש גם בסופר.
נראה מעולה!!
האם אפשר עם אורז יסמין ?
תודה. אפשר.
הי, האם אורז,סושי מתאים פה?
אני לא משתמשת באורז סושי לכן לא יודעת איך הוא מתנהג בבישול כזה או אחר. מאמינה שאם הוא בסגנון אורז עגול אז זה בהחלט יכול להתאים.
האם צריך קודם לבשל את האורז ?
לא צריך לבשל קודם