פסטה מוקרמת ברוטב רוזה

פסטה מוקרמת ברוטב רוזה, מנה מושלמת ואידיאלית לארוחת ערב, ארוחת צהריים, ארוחה חלבית, אירוח ובעצם תמיד 🙂 .. ילדים מתים עליה והמבוגרים מגרדים כל גרגר מהצלחת.. לא נתקלתי במישהו שלא אוהב את המנה הזאת.

רוטב הרוזה יוצא ממש כמו במסעדות (במסעדות שמגישים פסטה טובה,לא בכל מקום יודעים להכין פסטה), וההקרמה כמובן עושה את הטעם הקראנצ'י במקומות מסוימים בחלק העליון של המנה ובפנים יש גם גבינה שנמתחת וכל ביס הופך להיות אושר גדול 🙂  אחחח..איזה טעים..

בדרך כלל אני מכינה את המנה לארוחת ערב באמצע השבוע..משתדלת לגוון ולהכין ארוחות מעניינות בערב (כמה אפשר חביתה/טוסט..? ;)) וזאת אחת מהן..

כמובן שאם נשארה לכם פסטה במקרר והיא נשארה עצובה בלי שאף אחד יתייחס אליה, היא יכולה לקבל שידרוג ראוי ולהפוך לארוחת ערב כמנת פסטה מוקרמת בתנור.. 🙂

בקיצור,פשוט מנה מושלמת.. להגיש עם סלט עלים טרי ורענן ואתם מסודרים..

לא לשכוח שהמנה ממש ממש לא מסובכת וכל אחד יכול להכין ממש בקלות.. מוכנים?

פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה

פסטה מוקרמת ברוטב רוזה /אתי משה-חביב:

500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן. לסנן.
לרוטב:
6 שיני שום כתוש
6 כפות שמן זית
1/2 חבילת פטריות טריות חתוכות (אפשר גם בלי למי שלא אוהב)
350 גרם מחית עגבניות איטלקית (מגיע בבקבוק זכוכית של 700 גרם),זאת אומרת חצי בקבוק.-חשוב שיהיה מתוצרת איטלקית,הטעם איכותי יותר.
1 שמנת מתוקה
8 עלי בזיליקום טריים
50 גרם חמאה
כפית מלח
כף סוכר
כפית פלפל גרוס
טיפת אגוז מוסקט

להקרמה-
300 גרם גבינה צהובה מגורדת

הכנה:
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. לאחר שמוכנה לסנן מנוזלים ולהניח בצד עד שהרוטב מוכן. חשוב לא לבשל יתר על המידה, שהפסטה לא תהיה רכה מידיי אבל גם לא קשה מידיי.
לטגן קלות את השום בשמן הזית (תוך כדי ערבוב. לא יותר מ 10 שניות). להוסיף את הפטריות ולהקפיץ גם אותן.
להוסיף את מחית העגבניות ולערבב, להוסיף את החמאה והתבלינים ולערבב עד המסת החמאה.
להוסיף את השמנת ואת עלי הבזיליקום ולערבב. לסגור מכסה ולבשל 3 דקות על אש קטנה.

פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה

סידור בתבנית:
לזלף מעט שמן זית בתחתית התבנית, לשפוך 1/3 מכמות הפסטה, לפזר 100 גרם גבינה צהובה מגורדת ועל הגבינה 1/3 מהרוטב.
על הרוטב להניח את שאר הפסטה, שאר הרוטב ולסיום את הגבינה הנותרת.
אפשר לשים מעט קוביות חמאה למעלה-לא חובה.
כמובן שמי שלא רוצה כמות גדולה כל כך של גבינה יכול להפחית.

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30-40 דקות. עד שמקבל צבע זהוב.
להוציא מהתנור אך לא לחתוך מיד, לחכות שיתקרר מעט מחוץ לתנור,בערך  15 דקות לפני החיתוך.

מתכון פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
בהצלחה ובתיאבון,אתי ?

פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
דירוג
recipe image
שם המתכון
פסטה מוקרמת ברוטב רוזה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

22 thoughts on “פסטה מוקרמת ברוטב רוזה

    1. אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה להקצפה וגם בשמנת לבישול, זה יוצא מעולה בשני המקרים. אני משתמשת בשמנת המתוקה להקצפה,יותר זול ויותר זמין לי בבית.
      בהצלחה 🙂

    1. פחית שימורים של עגבניות חתוכות דק תוצרת איטלקית, אני משתמשת ב MUTTI, להוסיף גם כף רסק עגבניות.
      עדיף למחית עגבניות, זה מגיע בצנצנת זכוכית גם של אותה חברה ונמצא בכל סופר כך שאין בעיה למצוא את זה בחנויות.
      בהצלחה 🙂

  1. פשוט טעיםםםםםםםםםםםםםםם
    ומאד מומלץ !!

    יש עוד רעיונות למתכונים עם הרוטב הנהדר של MUTTI (לא היכרתי אותו, רק את השימורים שלהם)

  2. וואווו מתכון מושלם. יצא טעים כמו במסעדות איטלקיות.
    מוצלח מאוד!! אי אפשר להפסיק לאכול
    תודה על המתכון המנצח

  3. הבת שלי כל כך אוהבת פסטה רוזה וניסיתי כמה וכמה מתכונים של זה אבל לא יצא כמו שמוכרים בפיצה שליד הבית. אז בכל חמישי אני והיא אוכלות שם יחד. מה לעשות? השלמתי עם זה שלא ייצא כמו במסעדה ???? אבל עד שהגעתי למתכון שלך!!! ❤️ וואו איזה טעים! ויותר קל להכנה ממתכונים אחרים שניסיתי! יצא אפילו טעים יותר ממה שיש בפיצריה! מטורף! שמרתי את הלינק בתיקייה נפרדת שלא יילך לי חלילה לאיבוד! זה בהחלט ייככב אצלנו בבית! מתאים גם לשבועות! אמאאא איזה טעים! מומלץ בחום! תודה על השיתוף ????

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *