פסטה בולונז

פסטה בולונז כמו במסעדה איטלקית. רוטב בולונז עשיר בעגבניות טריות, שום, בזיליקום, בשר טחון, בטעם מצויין וריח נהדר. פסטה בולונז שילדים אוהבים. אפשר להכין בדרך המהירה ולהשתמש בקופסת שימורים של עגבניות איכותיות מתוצרת איטלקית ואפשר להשתמש בעגבניות טריות. אפשר כמובן להשתמש בעגבניות טריות יחד עם שימורים, בכל מקרה הבישול צריך להיות ארוך ואיטי, דבר שיתן תוצאות נפלאות.

ניתן לראות סרטון להכנת הבולונז אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פסטה בולונז /אתי משה-חביב:

פסטה-
איזה סוג שאוהבים.
להרתיח מים ולהוסיף 2-3 כפות שמן (שמן זית) ברגע שהמים מבעבעים להוסיף כפית מלח. רק שהמים רותחים להכניס את הפסטה ולבשל לפי הוראות היצרן, עדיף שהפסטה לא תתבשל יתר על המידה כדי שלא תהיה סמרטוטית.
לסנן ממים ולהניח בצד במסננת.

לרוטב הבולונז-
500 גרם בשר בקר טחון
5 כפות שמן
1 בצל גדול מאוד חתוך לקוביות קטנות
5-6 שיני שום חתוכות קוביות קטנטנות
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (לא חובה)
1 עגבניה גדולה בשלה חתוכה לקוביות
4 עגבניות מרוסקות/מגורדות או 400 גרם עגבניות מגורדות/מרוסקות מקופסת שימורים איטלקית.   כף רסק עגבניות וגם 1/2 כוס מים רותחים.
5 עלי בזיליקום טריים (אפשר להוסיף גם כף גדושה פטרוזיליה קצוצה, מוסיף)
תיבול- כף שטוחה מלח,פלפל שחור גרוס, פלפל שחור רגיל, כף סוכר.

הכנה-
לטגן בשמן את הבצל עד שקיפות, להוסיף את השום לערבוב בלבד (5 שניות) ואז להכניס את הבשר הטחון. לרסק את הבשר עם מזלג להפרדת הבשר שלא יהיו גושים גדולים. לבשל עד שמחליף צבע.
להוסיף את העגבניות,לערבב ולהוסיף סוכר ופלפל גרוס. להוסיף מים ולערבב.
לבשל על אש קטנה ונמוכה עד שהרוטב מצטמצם והעגבניות מבושלות ורכות.
להוסיף תיבול של מלח ופלפל שחור רגיל. להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולסגור מכסה, להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל כשעה – שעתיים. (הבישול צריך להיות מינימום שעה) , עד שהבשר ממש ממש רך ונמס ולא במרקם של "גומי".
לסיום להוסיף את הבזיליקום הטרי, לקצוץ את הבזיליקום לפני הכנסתו לסיר.
לבשל לעוד 5 דקות ולכבות את הגז.

ניתן למזוג שהפסטה למטה ומעל הרוטב או לערבב את הפסטה ביחד עם הרוטב. לשיקולכם.

מתכון לפסטה בולונז
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂  

פסטה בולונז
פסטה בולונז

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פסטה בולונז
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *