פילו במילוי תפוחים מקורמלים

פילו במילוי תפוחים מקורמלים, קינוח קלאסי שכולם אוהבים, בטעם תפוחים מקורמלים עדין עם שילוב של אגוזים ושקדים בניחוח וניל וקינמון.. כל ביס קריספי וממכר. ניתן להגיש לצד גלידה וניל וסירופ מייפל. ניתן להוסיף גם במילוי צימוקים,אבל לא חייב.

בהחלט אחת העוגות הטעמות והמבוקשות שאפשר להביא איתכם להתארח. אפשר להכין בגרסה פרווה ולאכול גם לאחר ארוחה בשרית (לשומרי הכשרות).

 

פילו במילוי תפוחים מקורמלים (עם אגוזים ושקדים) / אתי משה-חביב:

1 חבילת עלי פילו
6 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר (חד פעמית שקופה שתיה קרה)
כפית קינמון
כף מיץ מלימון טרי
גרידת לימון מחצי לימון
55 גרם אגוזי מלך טחונים לחתיכות ולא אבקה (המשקל לפני טחינה)
30 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק.
כף אינסטנט פודינג וניל
מי שאוהב ורוצה ניתן להוסיף גם מעט צימוקים-לא חובה.
6 כפות פירורי לחם
שומשום
תרסיס שמן/חמאה

הכנת המלית:
לשים את החמאה,סוכר,תפוחים ולימון במחבת עמוקה ולערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס. שהסוכר נמס להכניס את הקינמון ואת האגוזים והשקדים ולא להפסיק לערבב. שהתפוחים לא יהיו רכים מידיי ויהפכו לעיסה, ממש ערבוב קל עד שהסוכר נמס.
לסיום להוסיף את הפודינג ולערבב עד שהוא נעלם בעיסה. להניח בצד לקירור.

rsz_etimoshehaviv_filu_tapuchim222

הרכבת המנה:
בחבילת עלי פילו יש 14 עלים.
להכין 2 ערמות של 7 עלים אחד על גבי השני. (יוצאות 2 רולדות שבכל אחת 7 עלים. כמובן שאפשר לחלק ליותר רולדות עם פחות עלים.לשיקולכם).
בין כל עלה לעלה לרסס עם תרסיס חמאה/ שמן. לסיום בעלה השביעי האחרון לרסס על כולו מכל הכיוונים. לפזר בקצה ערמת העלים הראשונה 3 כפות פירורי לחם ומעל מחצית מהמילוי. לגלגל לרולדה ולשים על תבנית עם נייר אפייה משומן. לרסס את הרולדה עם תרסיס שמן/חמאה מכל הכיוונים.לפזר שומשום.
אותו הדבר עם הרולדה השניה.
להכניס לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 20-30 דקות. עד שמזהיב מכל הכיוונים.
הכי טעים לאכול עם גלידת וניל בצד וסירופ מייפל מעל.

פילו במילוי תפוחים מקורמלים

בתיאבון ובהצלחה, אתי 🙂 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פילו במילוי תפוחים מקורמלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

2 thoughts on “פילו במילוי תפוחים מקורמלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *