פילה עוף ברוטב מקורמל פשוט ללקק את האצבעות.
פילה העוף עובר ציפוי ראשוני שנותן לו את המרקם של העננים וסופג בו את הרוטב המופלא.
מנה קלה להכנה, מהירה וטעימה. ילדים ממש אוהבים אותה במיוחד לצד אורז לבן.
תכינו,תהנו ומבטיחה לכם שאתם הולכים לאמץ את המנה הזאת להיות חלק מהמתכונים הקבועים שתכינו.
כדי לראות את הסירטון להכנת המנה, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם ולראות את המנה הזאת ועוד רבים אחרים. תלחצו כאן: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
פילה עוף ברוטב מקורמל /קראנצ'ית:
לפילה העוף:
10 יחידות פילה עוף
1/2 כוס קמח
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה
מעט שמן לצריבת פילה העוף (ממש מעט)
לרוטב:
1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות או סלסלת פטריות טריות-לחתוך
1 בצל גדול מאוד מאוד (או 2 בינוניים) חתוך לרצועות
1 פלפל שושקה או 1 גמבה קטנה חתוכים לעיגולים או רצועות
כפית שטוחה מלח/לפי הטעם
כפית שטוחה פלפל שחור/לפי הטעם
כפית שטוחה כורכום
קורט אגוז מוסקט (מעט מאוד כי הוא משתלט. אם לא אוהבים אפשר לא לשים בכלל)
כף גדושה דבש
6 כפות שמן קנולה או זית (מה שאוהבים)
הכנה:
להתחיל עם הרוטב-
לטגן בשמן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפטריות ולטגן עד אידוי הנוזלים. להוסיף את הפלפל/גמבה . להכניס תבלינים ולערבב. להוסיף מים רותחים. לבשל על אש בינונית.
בינתיים שמתבשל להכין את פילה העוף-
הכנת פילה העוף-
לתבל את הקמח.
לצפות כל חתיכת פילה עוף בקמח המתובל ולטגן במעט שמן משני הצדדים. להניח בצד את כל הערמה.
להכניס את פילה העוף המטוגן והמצופה לרוטב ו"להשקות" את פילה העוף בנוזלים מכל הצדדים. לבשל יחד עוד 20 דקות בערך.
מוכן וטעים.
להגיש לצד אורז לבן ואתם מסודרים.
מתכון פילה עוף ברוטב מקורמל
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
כמה מים חמים להוסיף?
עד שמגיע לחצי מגובה פילה העוף.
האם ניתן מחזה עוף לעשות?
אפשר