פחזניות / אוראל אליהו:
קרמבל לפחזניות:
100 גרם חמאה
110 גרם סוכר דמררה
120 גרם קמח
מעט צבע מאכל אדום.
הכנה:
את החמאה לרכך קצת במיקסר עם וו גיטרה ואז להוסיף את הסוכר והקמח עד למסה אחידה , לרדד בין שני דפי אפיה ולהכניס למקפיא ואז לקרוץ ולשים מעל הפחזניות המזולפות.
לבצק רבוך:
140 מ"ל מים ⋅
140 מ"ל חלב ⋅
10 גרם סוכר וניל ( שקית אחת)
⋅ 5 גרם מלח ( כפית שטוחה) ⋅
100 גרם חמאה ⋅
150 גרם קמח מנופה
⋅ 4- 5 בצים (L)
הכנה:
מרתיחים את החלב,מים, סוכר וחמאה , שזה מגיעה לרתיחה (ושהחמאה מומסת לגמרי-זה חשוב) שופכים את הקמח ומערבבים כדקה ,לאחר מכן מוציאים מהגז ונותנים לתערובת להתקרר מעט לפני הוספת הביציםו מעבירים את המסה למיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית ושופכים ביצה אחת עד להטמעה שהביצה נטמעה כולה בבצק והוא התפרק וחזר לעצמו מוסיפים עוד אחת… כעיקרון הבדיקה אם הבצק מוכן הוא בעזרת האצבע והאגודל ,אם נוצר חוט של בצק זה מוכן אם הוא לא אז מוסיפים את החמישית … מזלפים , ומניחים עליהם פרוסת קראמבל ומקפיאה לחצי שעה, אופים בחום של 170 מעלות 35-40 דקות.
המילוי:
500 מל' שמנת מתוקה הקצפה עם 70 גרם אבקת סוכר ו10 גרם ונילין לקצף יציב , לאחר שהפחזניות התקררו , עושים חור בתחתית כל פחזניה ובעזרת שק זילוף ממלאים עד שהפחזניה מלאה
אולי יעניין אותך





