פונדנט שוקולד זה אחד הקינוחים הכי טעימים שיש. עוגה אישית חמה ואפויה מבחוץ ומבפנים נשפכת ונוזלת מעונג שוקולד מריר ולבן. מקושטת באבקת סוכר, לצד גלידת וניל ואם ממש רוצים להתפרע ולהגיש מנה מושחתת בהחלט אז להוסיף לה גם קצפת בצד.
ולא, זה לא סופלה כמו שרבים נוהגים להתבלבל 🙂 😉
מנת קינוח מושחתת ביותר, עתירת קלוריות אבל שווה כל ביס 🙂
קל להכנה ובהחלט אחד הקינוחים המומלצים כדי להשוויץ בפני האורחים שלכם..
פונדנט שוקולד / אתי משה-חביב:
כמות ל 10 יחידות.
220 גרם מטבעות שוקולד מריר 60% ומעלה
200 גרם חמאה
4 ביצים
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
3 כפות אבקת סוכר
כף ברנדי
כוס קמח
להפתעה בפנים-
2 מטבעות שוקולד לבן לכל פונדנט. סך הכל 20 מטבעות.
לקישוט-
אבקת סוכר
10 מטבעות שוקולד חלב מומס לזילוף מעל לקישוט אבקת הסוכר.
הכנה:
להדליק תנור ל 190 מעלות.
להכין את תבניות הפונדנט- לרסס עם תרסיס שמן/חמאה כל יחידה ולפזר מעל קמח ולנער החוצה את כל מה שנשאר.
הכנת הפונדנט-
להמיס במיקרוגל בפולסים את השוקולד המריר עם החמאה, לערבב כל 20-30 שניות. עד שהכל נמס לתערובת חלקה. להוסיף את הסוכר ולערבב היטב. להוסיף את אבקת הסוכר והברנדי ולערבב.
בקערת המיקסר להקציף ביצים וחלמונים עד שנוצרות בועות קטנטנות והקצף אוורירי (לא להקציף הרבה זמן), להוסיף את הקמח ולערבל עד איחוד, ממש מעט זמן.
לאחד את שתי התערובות של השוקולד והביצים ולערבב עם מטרפה ידנית לאיחוד.
להעביר את העיסה לתבניות הפונדנט עד לגובה 2/3 מהתבנית ולדחוף עם האצבע או עם ידית של כפית מטבעות שוקולד לבן. 2 מטבעות לכל פונדנט.
להכניס לתנור שחומם מראש (חשוב לחמם מראש) למשך 15-18 דקות בלבד. לא שניה יותר. העוגה צריכה להישאר רוטטת במרכז.
שיוצא לפזר אבקת סוכר ולזלף שוקולד חלב מומס.
ניתן להגיש עם גלידת וניל ליד כמובן וגם עם קצפת אם ממש רוצים קינוח מושחת.
מתכון לפונדנט שוקולד
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂