פולנטה מתירס טרי

פולנטה מתירס טרי, עם חמאה, שמנת וחלב ומעל פטריות חמות וטריות.. אמאל'ה ואבאל'ה ביחד, כמה מנה אחת יכולה להיות טעימה? אחת המנות שאני מאוד אוהבת וגם אוהבת להזמין במסעדה.. אבל לא תמיד מכינים אותה מתירס טרי ולא תמיד היא במרקם שאני אוהבת ולא תמיד הפטריות מעל מתובלות בצורה קשורה לפולנטה. אז אם אפשר להכין בבית בול כמו שאני אוהבת, לא נעשה את זה? ברור שכן:)
ויצאה אחלה פולנטה, טעימה ממש!!! אחת השוות.
אם גם אתם אוהבים פולנטה או לפחות לנסות לטעום, קבלו מתכון מדהים וטעים. ואם אהבתם והתמכרתם גם אז שתפו אותי, מחכה לכם באינסטגרם ובפייסבוק שלי.

את המנה הפעם הכנתי עם מיתר חברה שלי ביום אפיה שעשינו לנו, זללנו ונהננו מההכנה כי אי אפשר שלא:) גירדנו, חתכנו, תיבלנו, ערבבנו והכי חשוב טעמנו.. חחח.. וכמובן צילמנו (היום הכל מתועד, לא ככה?), הסרטון שמור אצלי באינסטגרם כמובן. בואו להציץ.

קבלו פולנטה מטורפת..

צילום-מיתר

צילום-מיתר

פולנטה מתירס טרי:

לפולנטה:
5 קלחי תירס צהוב
120 גרם שמנת מתוקה
240 גרם חלב
50 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן/פקורינו מגורד
מעט מלח
פלפל שחור גרוס

לתוספת הפטריות:
1/2 סלסלת פטריות
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
20 גרם חמאה

לזילוף מעל (לא חובה!):
שמן כמהין

הכנה:
לשטוף את התירס היטב, לגרד אותו בפומפיה, כך שמיץ התירס ותוכן הגרעין יהיה רוב עיסת הפולנטה ופחות הקליפה מסביב. לגרד הכל לתוך קערה או ישירות לסיר (מה שנוח לכם יותר).
להוסיף את השמנת, החלב והחמאה ולבשל תוך כדי ערבוב, להוסיף את המלח (מעט מלח) והפלפל השחור, לבשל עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם (אין צורך לכסות במכסה). שהעיסה מתחילה להצטמצם ולקראת סיום להוסיף את הפרמז'ן המגורד לתוך הסיר ולערבב. בכל התהליך תהיו צמודים לסיר וערבבו כל הזמן.
הפולנטה מוכנה כאשר היא מגיעה לרמת צמצום נוזלים סבירה, שהעיסה לא תהיה קשה ויבשה וגם לא נוזלית. אפשר לבדוק לפי מבחן הריבות, שמעבירים כף באמצע העיסה מתחברת בחזרה לאט.
לכבות את האש ובינתיים להכין את הפטריות.
לפטריות:
לחתוך פטריות לסלייסים, לטגן אותן בחמאה להוצאת הנוזלים, להוסיף מלח (מעט) , פלפל ואגוז מוסקט. אין צורך להקפיץ הרבה זמן.

סידור המנה:
בצלוחית עמוקה לסדר את הפולנטה כמו חומוס, עם בור קטן במרכז, להניח "בבור" במרכז הפולנטה את הפטריות המטוגנות.
לפזר מעל פרמז'ן ולזלול בהנאה.

מתכון פולנטה
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

שלבי הכנה:

שלב 1- מגרדים תירס בפומפיה
ככה נראה התירס המגורד
שלב 2- להכניס הכל לסיר
לערבב עד סמיכות
הפולנטה מוכנה והפטריות מוכנות
זוללים:)

 

צילום – מיתר
דירוג
recipe image
שם המתכון
פולנטה מתירס טרי
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *