פאי תפוחים

פאי תפוחים בבצק פריך, נמס ומתפורר בפה מרכות ונימוחות..פשוט מעדן. עוגה נפלאה, פרווה וטעימה מאוד (אפשר להכין בגרסה חלבית). מתאימה לראש השנה כמובן. ניתן להכין כפאי גדול או כמספר של פאיים אישיים, ניתן לפזר לפני ההגשה אבקת סוכר ולזלף מייפל או דבש. עוגה נפלאה וטעימה.

פאי תפוחים גרסת פרווה /אתי משה-חביב:

שימו לב-מידות בכוס חד פעמי שתיה חמה.

לבצק-
250 גרם קמח (3/4 1 כוסות חד פעמי לשתיה חמה)
150 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/4 כוס אבקת סוכר (35 גרם)
2 כפות שטוחות סוכר
טיפת מלח
כפית תמצית וניל
הכנה-
לערבב הכל עם וו גיטרה עד קבלת בצק. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולמקרר לשעה.

rsz_etimoshehaviv_pai_tapuchim2

למילוי:
4 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות
כפית קינמון
כף ברנדי
3 כפות סוכר חום
גרידת לימון מלימון שלם
כפית מיץ מלימון טרי סחוט
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות שטוחות רסק תפוחים- אפשר גם גרבר (כן,גרבר)*
80 גרם אגוזים קצוצים דק.
*מי שלא אוהב רסק תפוחים/גרבר אפשר לוותר, אבל אז לרסס את התפוחים בתרסיס שמן לפני הכניסה לתנור.

הכנת המילוי:

לערבב הכל יחד.

הרכבת המנה-
לפתוח את הבצק ולשים בתבנית פאי גודל 24, (אפשר בתבניות פאי אישיות) למלא עם תערובת התפוחים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 35-40 דקות.
שמתקרר לפזר אבקת סוכר.
ניתן לזלף מעט מייפל לפני ההגשה.

פאי תפוחים

בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פאי תפוחים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *