פאי תפוחים וקרם שקדים, עוגה מרשימה ביופייה וטעימה מאוד, לאוהבי התפוחים והשקדים העוגה תהיה פשוט מושלמת. עוגה מרשימה לחג או לשבת ומתאימה במיוחד לראש השנה. ניתנת להכנה כפרווה וגם כחלבית (עדיפות לחלבית). פאי על בסיס בצק פריך שנמס ומתפורר בפה ברכות מדהימה והשילוב עם קרם השקדים והתפוחים פשוט מדהים. שלא נדבר על הריח שהעוגה מפיצה בזמן האפייה.. להשתכר מהריח 🙂
פאי תפוחים וקרם שקדים /אתי משה-חביב:
שימו לב-מידות בכוס חד פעמית שתיה חמה! יש גם מידות של גרמים שזה עדיף תמיד כי זה הכי מדוייק.
לתפוחים-
3 תפוחי עץ גדולים מאוד, חתוכים עם הקליפה לפלחים דקים
כפית קינמון
1 כף ברנדי
3 כפות סוכר חום
גרידת לימון מלימון שלם
כפית מיץ מלימון סחוט
הכנה-
להשרות הכל יחד בקערה.
לבצק-
250 גרם קמח ( 3/4 1 כוסות חד פעמי לשתיה חמה)
150 גרם חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/4 כוס אבקת סוכר (35 גרם)
2 כפות שטוחות סוכר
טיפת מלח
כפית תמצית וניל
הכנה-
לערבב הכל עם וו גיטרה עד קבלת בצק. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולמקרר לשעה.
לקרם שקדים-
100 גרם שקדים טחונים דק
75 גרם חמאה רכה
3 כפות שמנת מתוקה
1 ביצה
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כף קמח או קורנפלור
כפית תמצית שקדים (לא חובה)
הכנה-
להקציף חמאה עם אבקת סוכר לקרם.
להוסיף קורנפלור/קמח ושקדים טחונים.
להוסיף ביצה,להמתין עד איחוד חומרים.
להוסיף את השמנת המתוקה ולהכניס את המילוי למקרר.
הרכבת המנה-
לפתוח את הבצק ולשים בתבנית פאי גודל 24, למלא עם הקרם שקדים ומעל לסדר את התפוחים כמו במניפה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 30-35 דקות.
שמתקרר מעט למרוח מעל 25 גרם חמאה מומסת ו/או אבקת סוכר.
מתכון לפאי תפוחים וקרם שקדים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
נראה מאוד יפה ולא יכול להיות שזה פחות טעים מעוגות תפוחים אחרות חג שמח
נראת יפה ובטוחה גם טעימה שילוב החומרי גלם מעולים
תודה 🙂