פאי פיצוחים, חלבה ומייפל

פאי פיצוחים, חלבה ומייפל אחד הפאים האהובים עליי אם לא ה.. 😉 . פאי ממכר ביותר. הטעם של הפיצוחים ביחד עם החלבה הנמסה ועליה סירופ המייפל נותן טעם אדמתי ביחד עם שילוב האגוזים ותחתית הבצק הפריך שנמס ומתפורר בפה, פשוט טעם גן עדן. בנוסף לכל הפאי פרווה וניתן לאכול אותו כקינוח לאחר ארוחה בשרית (לכל שומרי הכשרות), נפלא להביא אתכם להתארח אצל חברים או משפחה, פשוט פאי קלאסי לתת למי שאוהבים. שילוב טעמים מושלם.

פאי פיצוחים, חלבה ומייפל, בלי חלב, פרווה.  והכי חשוב טעים מידיי וממכר:)

הכנתם ואהבתם? שלחו לי תמונות ותייגו אותי, מחכה לכם בפייסבוק ובאינסטגרם.

 

פאי פיצוחים,חלבה ומייפל / אתי משה-חביב:

לבצק-
1 מחמאה (200 גרם) חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח תופח+ 2 כפות גדושות קמח נוספות (סך הכל 300 גרם קמח)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 סוכר וניל
1 ביצה M

הכנה-
לערבל הכל במיקסר עם וו גיטרה. הבצק נשאר פירורי וזה בסדר. להמשיך לישה באופן ידני על מנת לאחד את הפירורים לבצק.
להעביר את הבצק כמו שהוא לתבנית פאי (או כל תבנית אחרת שאתם מעוניינים) ולפתוח את הבצק עם הידיים כך שיגיע לכל מקום בתבנית,כולל הדפנות. שיכסה הכל באופן שווה.
לחורר את הבצק בבסיס עם מזלג ולהעביר את התבנית למקפיא. ניתן גם לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה עד לילה ורק אז להשתמש בו לרידוד ולעיצוב בתבנית.

למילוי-
50 גרם בוטנים קלופים
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים או פקאן טבעי
לקלות מעט במחבת חמה את הפיצוחים,לערבב כל הזמן ולהניח בצד.

תוספת מעל-
200 גרם חלבה מפוררת
3/4 כוס מייפל

 

הרכבת המנה:
להוציא את התבנית מהמקפיא,לשים עליה נייר אפיה ועליו משקולת של תבנית נוספת או קטניות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 20 דקות. להוציא את המשקולת ואת נייר האפיה ולהחזיר את הבצק להשחמה קלה (5-10 דקות אפייה).
להוציא את התבנית ולפזר 50 גרם חלבה על הבצק ומעליו את הפיצוחים הקלויים ומעל את שאר החלבה (150 גרם). אפשר גם לפזר חצי בתחתית וחצי מעל, איך שאתם רוצים.
להכניס לתנור לעוד 15 דקות בערך,עד שהחלבה נמסה.
להוציא ומיד שהעוגה עוד חמה לשפוך את המייפל (אם אוהבים הרבה מייפל אז לשים יותר מחצי כוס).
לצנן ולאכול (לא לחתוך שהפאי חם!).

מתכון לפאי פיצוחים, חלבה ומייפל
בהצלחה  ובתיאבון, אתי 🙂

rsz_etimoshehaviv_pai_pitzuchim_halva_meipel444

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פאי פיצוחים, חלבה ומייפל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

14 thoughts on “פאי פיצוחים, חלבה ומייפל

    1. היי.. כדי שהבצק לא יעלה או ינחת בשוליים שמים משקולת. מה זה אומר? צריכים לשים על הבצק משהו כבד שישמור על הצורה שלו. אבל לא שמים ישירות על הבצק כי אז זה ידבק או ילכלך את הבצק..
      אז מה עושים? שמים נייר אפייה על הבצק שבתבנית ועל הנייר מניחים עוד תבנית למשל שתיכנס פנימה ותלחץ על התבנית עם הבצק או לרוב שמים קטניות (מה שיש בבית-שעועית/חומוס) ואופים.
      אם משתמשים בקטניות לא משתמשים בהן אחר כך לאכילה, פשוט שומרים בשקית לפעמים הבאות, ניתן למחזר את זה לשימוש כמשקולת לאפיות הבאות.

  1. האם ניתן להשתמש בתחתית מוכנה ולהמשיך משם או שאין אפשרות כי הבסיס ישאף? מה האפשרות למילוי פיצוחים בבסיס מוכן?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *