פאי גבינה וקולי תות /כרמית דהאן
תבנית פאי 244 מתפרקת
לבצק פריך
כוס ורבע קמח
כף קקאו
חצי כוס פקאן סיני טחון לא דק במיוחד
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות סוכר
2 חלמונים
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
מכניסים את הקמח החמאה והסוכר למעבד מזון מוסיפים את הפקאן סיני והקקאו
מעבדים בפולסים לפירורים מוסיפים את החלמונים תמצית וניל ומלח מעבדים שוב בפולסים עד לקבלת בצק פירורי
חשוב לא לעבד יותר מידי
אוספים את הפירורים ומהדקים יחד לבצק משטחים מעט עם היד עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה
מרדדים את הבצק משטחים על תבנית פאי מהדקים היטב את המסגרת בכדי שהיא לא תצנח באפיה
מחוררים את הבסיס עם מזלג מניחים נייר כסף ועליו קטניות כמשקולת אופים בחום של 1800 מעלות כרבע שעה עד עשרים דקות מוציאים מהתנור ומורידים את הנייר כסף והמשקולת מחזירים לתנור את הבצק לעוד כעשר דקות עד רבע שעה שהבצק יזהיב
מוצאים מהתנור ומצננים
למלית
גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
קופסאת גבינה במרקם שמנת 5% של סימפוניה
2 ביצים גודל L
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס סוכר
כף תמצית וניל איכותית
שמים את הגבינות בקערת המיקסר עם הסוכר והוניל מקציפים מעט מוסיפים את האינסטנט פודינג מערבבים עד שלא יהיו גושים
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה
יוצקים את תערובת הגבינות מעל הפאי
בשלב הזה אני לוקחת 22 כפות מחית תותים שנשארת מהקולי ויוצקת על הגבינה ומערבבת מעט עם סכין לא חדה לתוך תערובת הגבינות
מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות
למשך כרבע שעה עד שהגבינה מתייצבת בצדדים ורוטטת מעט במרכז
מוצאים ומצננים
לקולי תות
2 סלסלות קטנות של תותים
חותכים ושמים בסיר
מוסיפים 3 כפות סוכר ומיץ מחצי למון ומבשלים מספר דקות עד שהתותים התרככו
מועכים עם בלנדר מוט את התותים
מסננים את המחית
מסדרים שורת תותים על הפאי באמצע יוצקים את הקולי תות ומזלפים קצפת
*את מחית התות שנשארה מהקולי לשלב בתערובת הגבינות כמו שצינתי במתכון
בהצלחה