עוגת עקיצת הדבורה ללא שמרים היא אחת העוגות הטעימות שיש. טעם קרמלי יחד עם טעם של טורט בשילוב שקדים ודבש..אמאאאא כמה שזה טעים, אין מילים לתאר. עוגה ללא שמרים (כמו שהיא ידועה במקור), הרבה יותר קלה, כל אחד יכול להכין, לא מורכבת בכלל וטעימה שאין דברים כאלה. בלי להפריד ביצים ובלי לחכות שיתפח, בלי לפחד שיתפקשש, פשוט וקל (אמנם עם שלבים, אבל בהחלט שאין ממה לחשוש).
מובטחת לכם הנאה צרופה עם כל ביס וביס, באחריות 🙂
בתור אחת שמאוהבת בקרמל, וגם בטעם וניל היא בהחלט שילוב מנצח עבורי.
(*המתכון נערך מחדש מבחינת המרת מידות ישנות שהיו פה של כוס חד פעמית למידות של כוס מידה ומשקל)
עקיצת הדבורה ללא שמרים
עקיצת הדבורה ללא שמרים /אתי משה-חביב:
לעוגה-
5 ביצים מידה m
3/4 כוס סוכר – 150 גרם
1 סוכר וניל (10 גרם)
1/2 כוס שמן-100 גרם
1/2 כוס חלב – 120 גרם
2 כוסות קמח רגיל פחות כף – 260 גרם
שקית אבקת אפיה (10גרם)
למילוי:
מיכל וחצי שמנת מתוקה- 360 גרם
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל – 80 גרם
כוס חלב – 220 מל
2 כפות סוכר
לציפוי:
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 מיכל שמנת מתוקה 125 גרם -לחמם במיקרוגל.
75 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
4 כפות גדושות של דבש
150 גרם שקדים לבנים פרוסים.
הכנה-
לחמם תנור ל 170 מעלות.
הכנת עיסת העוגה:
להקציף ביצים שלמות (ללא הפרדה, אם רוצים להפריד זה גם ניתן ואפשרי ואז מקציפים רק את החלבון עם הסוכר ואת החלמונים מוסיפים בהמשך שהקצף כבר תפוח) עם סוכר וסוכר וניל למשך 8-10 דקות. להקציף לקצף תפוח ובהיר במהירות גבוהה.
לאחר ההקצפה להנמיך את המהירות להכי נמוכה שיש במיקסר ולהוסיף בזרם דק את השמן והחלב.
לסיום להכניס את הקמח ואבקת האפייה עד להטמעה בלבד.
להעביר לתבנית משומנת בגודל 24 או 26 למשך כ 50 דקות.
חשוב שהתבנית תהיה מתפרקת על מנת שנוכל להוציא את העוגה בהמשך בכדי לחתוך אותה ולמלא בקרם.
הכנת המילוי-
להקציף הכל יחד במיקסר עד קבלת קצפת.
הכנת הציפוי-
לקלות מעט את השקדים הפרוסים במחבת חמה (ללא שמן) עד שיזוף קל בלבד. להניח בצד לקירור.
במחבת עמוקה או סיר רחב להמיס את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לגמרי. להוסיף את הדבש,הוניל והשמנת המתוקה החמה. לערבב כל הזמן לא לעזוב את הסיר/מחבת. לסיום להוסיף את השקדים הקלוים ולערבב. טיפ ממני- אם אתם מרגישים שהמרקם לא חלק ויש גושים, לפני שאתם מכניסים את השקדים, תטחנו את התערובת במוט בלנדר ואז תעבירו את הקרמל דרך מסננת חזרה לסיר/מחבת ורק אז תוסיפו את השקדים הקלויים.
הרכבת העוגה:
לאחר שהעוגה מוכנה וקרירה ,לחצות אותה במרכז ולמלא בקצפת. לסגור את החלק העליון ולשים מעל את הציפוי עם השקדים (לתת לו קודם להתקרר מעט כדי שיהיה יציב ולא נוזל, לא קר מידיי אחרת הוא מתקשה).
המלצה: כדאי לחתוך/לסמן את העוגה בחלק העליון עם ציפוי השקדים כי ברגע שהחלק הזה מתקשה במקרר יהיה טיפה קשה לחתוך את העוגה. אלא אם כן יש לכם סכין משוננת וטובה.
רוצים אותה בפרווה??
תחליפו חלב במים/מיץ תפוזים
חמאה למרגרינה
שמנת מתוקה לשמנת צמחית
מתכון עוגת עקיצת הדבורה ללא שמרים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂