עוף עם תפוחי אדמה מבושלים על הגז,ממש בקלות ובמהירות, הכל בסיר אחד ויש לכם ארוחה עם כל מה שאתם צריכים. פשוט וקל.
ילדים ומבוגרים אוהבים את המנה הזאת, כל המרכיבים יוצאים רכים ועסיסיים. באמת בכלום עבודה וסידרתם לכם ארוחה.
עוד מנה שיכולה להיכנס אליכם לתפריט השבועי.
עוף עם תפוחי אדמה מבושלים/אתי משה-חביב:
מה צריך?
6-8 שוקי עוף (אפשר כמובן לשלב ירך/ חלק אחר בעוף)
4 תפוחי אדמה בינוניים או 8 קטנים מאוד
1 בצל חתוך לרצועות
שמן- 3-4 כפות
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
טיפת כמון-לא חובה
כף דבש
מים רותחים
הכנה:
לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן קלות בשמן,ממש טיגון קל של חצי דקה. להוסיף מעל את העוף ולטגן גם אותו מכל הכיוונים עד השחמה קלה.
בקערה קטנה לשים את כל התבלינים ולשפוך עליהם טיפת מים רותחים (בערך חצי כוס מים) להמסה שלהם.
להוסיף את תפוחי האדמה לסיר עם העוף והבצל, את תפוחי האדמה לחתוך לפלחים עבים. ומעל הכל לשפוך מים רותחים מהקומקום ולזלף דבש, מים בערך עד לגובה 3/4 מגובה העוף שבסיר. מעל הכל לשפוך את התבלינים המומסים עם המים ולנער את הסיר כך שכל התבלינים יתפזרו היטב. לסגור מכסה.
לבשל תחילה על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה (זאת אומרת שמבעבע) ואז להנמיך לאש נמוכה ולבשל בערך 40 דקות.
זה הכל, פשוט וקל.
מתכון עוף עם תפוחי אדמה מבושלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.
ממש טעים!!! ממליצה בחום.
תודה רבה, שמחה שאהבת:)
ליגה ממש!
חבל על הזמן!
מאוד מאוד נהנינו!
איזה כייף, שמחה שאהבתם:)
שאלה: אני רואה בתמונה ששמת איזה ירק בסיר ולא כתבת אותו.
מה שמת? ומתי?
קצת סלרי/כרפס. מוסיף טעם למי שאוהב
כמה מכל תבלין
כתוב במתכון:)
לא כתוב במתכון כמה מכל תבלין
כתוב, רק מלח ופלפל לא כתוב כי כל אחד שם לפי הטעם האישי שלו.
תודה. מתכון קל, מזין והילדים אהבו.
תודה
שמחה שאהבתם:)
כמה מלח וכמה פלפל שחור לשים
מלח ופלפל שמים לפי הטעם האישי. הממוצע זה כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. אם אוהבים יותר מלוח שמים יותר מלח אם אוהבים יותר פלפל שחור אז שמים יותר. טועמים ומתקנים לפי הטעם האישי.