עוף עם תפוחי אדמה מבושלים

עוף עם תפוחי אדמה מבושלים על הגז,ממש בקלות ובמהירות, הכל בסיר אחד ויש לכם ארוחה עם כל מה שאתם צריכים. פשוט וקל.

ילדים ומבוגרים אוהבים את המנה הזאת, כל המרכיבים יוצאים רכים ועסיסיים. באמת בכלום עבודה וסידרתם לכם ארוחה.

עוד מנה שיכולה להיכנס אליכם לתפריט השבועי.

עוף עם תפוחי אדמה מבושלים/אתי משה-חביב:

מה צריך?
6-8 שוקי עוף (אפשר כמובן לשלב ירך/ חלק אחר בעוף)
4 תפוחי אדמה בינוניים או 8 קטנים מאוד
1 בצל חתוך לרצועות
שמן- 3-4 כפות
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
כפית כורכום
טיפת כמון-לא חובה

כף דבש
מים רותחים

הכנה:
לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן קלות בשמן,ממש טיגון קל של חצי דקה. להוסיף מעל את העוף ולטגן גם אותו מכל הכיוונים עד השחמה קלה.
בקערה קטנה לשים את כל התבלינים ולשפוך עליהם טיפת מים רותחים (בערך חצי כוס מים) להמסה שלהם.
להוסיף את תפוחי האדמה לסיר עם העוף והבצל, את תפוחי האדמה לחתוך לפלחים עבים. ומעל הכל לשפוך מים רותחים מהקומקום ולזלף דבש, מים בערך עד לגובה 3/4 מגובה העוף שבסיר. מעל הכל לשפוך את התבלינים המומסים עם המים ולנער את הסיר כך שכל התבלינים יתפזרו היטב. לסגור מכסה.
לבשל תחילה על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה (זאת אומרת שמבעבע) ואז להנמיך לאש נמוכה ולבשל בערך 40 דקות.

זה הכל, פשוט וקל.

מתכון עוף עם תפוחי אדמה מבושלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוף ותפוחי אדמה מבושלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

14 thoughts on “עוף עם תפוחי אדמה מבושלים

    1. מלח ופלפל שמים לפי הטעם האישי. הממוצע זה כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. אם אוהבים יותר מלוח שמים יותר מלח אם אוהבים יותר פלפל שחור אז שמים יותר. טועמים ומתקנים לפי הטעם האישי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *