עוף עם שעועית ירוקה, מנה מוצלחת במיוחד. מנה שילדים אוהבים ומכילה בתוכה גם ירק וגם מנה בשרית. מנה קלה להכנה ולא דורשת מאמץ מיוחד. מתובלת עדין ויכולה להתאים לכל תוספת אפשרית , כגון פתיתים, אורז, איטריות או פסטה וכמובן למי שאוהב ליתבול בלחם 🙂
מתאים לאירוח, לארוחת שבת, לאמצע השבוע ובעצם לכל ארוחה.. שיהיה בתיאבון..
עוף עם שעועית ירוקה / אתי משה-חביב:
6 שוקיים
1/2 חבילת שעועית ירוקה קפואה
1 גמבה אדומה קטנה חתוכה לרצועות
8 שיני שום מקולפות שלמות
2 עגבניות גדולות ללא קליפה חתוכות לקוביות
8 כפות שמן
מים רותחים עד ל 3/4 מגובה העוף
תיבול-
מלח
פלפל שחור
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה מתוקה
6 עלים של רוזמרין (לא חובה)
הכנה:
לטגן בשמן את הגמבה, השום והתבלינים. לערבב כל הזמן.
להוסיף את העגבניות,השעועית והרוזמרין. לערבב. להוסיף את העוף ואת המים הרותחים. לנער את הסיר שהתיבול יהיה אחיד ויגיע לכל המקומות.
מידי פעם "להשקות" את העוף עם הרוטב.
לבשל 15 דקות על אש גבוהה ולתת לתבשיל לבעבע ולרתוח ואז להנמיך לחום בינוני-נמוך לעוד 30-40 דקות.
שהעוף מתבשל הרבה זמן הוא נהיה רך הרבה יותר ונמס בפה.
מתכון לעוף עם שעועית ירוקה
בהצלחה ובתיאבון,אתי ?