עוף עם קישואים בטעם של פעם, סיר של ילדות בטעם וריח של תבשילים חמים וביתיים .
לצד אורז לבן או עם לחם טרי זה הכי טעים. תבשיל שגם ילדים אוהבים, קל להכנה .
כדי לראות את סירטון הכנת העוף עם הקישואים ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוף עם קישואים/קראנצ'ית:
6 חתיכות עוף (שוקיים+יריכיים)
חופן מלח גס
חופן פלפל גרוס
3-4 כפות שמן זית
1 בצל גדול מאוד חתוך לרצועות
2 עגבניות גדולות ואדומות
כפית מלח או לפי הטעם האישי
כפית פלפל שחור או לפי הטעם
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית כורכום
2-3 קישואים חתוכים לקוביות גסות
כף דבש
חופן עלי סלרי קצוצים/פטרוזיליה/כוסברה (מה שאוהבים)
מים רותחים- עד לגובה שמכסה 3/4 עוף
הכנה:
בסיר רחב לצרוב את העוף ב 3-4 כפות שמן , לפזר מלח גס ופלפל גרוס. לצרוב משני הכיוונים ולהוציא לצלוחית בצד.
באותו הסיר (לא לשטוף או לנקות), לטגן בצל עד הזהבה ואז להוסיף עגבניות חתוכות לקוביות (לקלף את הקליפה). לערבב,לתבל ושוב לערבב. להוסיף את העוף הצרוב מלמעלה.
לקלף קישואים ולחתוך לקוביות גסות (או 2 קישואים גדולים מאוד או 3 בינוניים קטנים), להוסיף אותם מעל ובין העופות שבסיר.
אפשרי להוסיף חופן עלי סלרי קצוצים. לסיום לזלף דבש ולהוסיף מים רותחים.
לסגור מכסה להתחיל ברתיחה (שהמים מבעבעים) ואז להנמיך אש ולבשל עד ריכוך, בערך 40 דקות.
לזלול עם אורז לבן או לחם טרי.
מתכון עוף עם קישואים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.