עוף עם אפונה

עוף עם אפונה, מנה קלאסית לארוחה טובה שיש בה גם בשר וגם ירק, אפשר לאכול את המנה כמו שהיא או עם כל דבר אחר כגון אורז לבן, תפוחי אדמה, פתיתים או פשוט חלה טובה וקריספית..יאממי.. מנה קלה להכנה, פשוטה מאוד, מרכיבים פשוטים, אין בה תהליכים והכל נכנס בסיר אחד. ילדים ממש אוהבים את המנה (גם סרבני ירקות) ומבוגרים אפילו יותר. מנה של בית, של ילדות, כי אין כמו להיכנס לבית שיש בו ריח של תבשילים מהמטבח שממלאים את הבית..זאת בדיוק המנה הזאת. אז קדימה להפשיל שרוולים ותכניסו גם אליכם ריח של בית 🙂

בדרך כלל את המנה הזאת אני מכינה בצבע צהוב, בלי עגבניות, אלא עם כורכום ושום, כמו שאני מכינה לפעמים את השעועית עם העוף (יש מתכונים באתר גם לעוף עם שעועית- בשתי גירסאות- אחת בגירסה הצהובה ואחת בגירסה האדומה עם עגבניות, מוזמנים להציץ), הפעם היה בא לי להכין מנה סמיכה יותר ועשירה בצבעים ירוק ואדום וכך יצא. פשוט מנה נפלאה. טעימה מאוד ואהובה על כולם.

הכנתם את המתכון? שלחו לי תמונות לאינסטגרם או לפייסבוק 🙂 שאשוויץ גם בכם 🙂

עוף עם אפונה/אתי משה-חביב:

מצרכים:
6-8 שוקי עוף (או כל חלק אחר שאוהבים)
3 עגבניות מגורדות
1 בצל גדול חתוך לרצועות
עלים קצוצים מענף של סלרי/כרפס
1/2 שקית אפונה עדינה קפואה
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית סוכר
6 כפות שמן
1/2 כוס מים חמים (אם העגבניות לא עשירות בנוזלים הוסיפו עוד רבע כוס מים)

הכנה:
לטגן את הבצל בשמן,שמשחים קלות להוסיף תבלינים ולערבב, להוסיף את העוף ולסגור אותו מכל הכיוונים (לצלות על הבצל המטוגן בתבלינים) , בערך דקה שתיים מכל כיוון. להוסיף את העגבניות המגורדות,המים והסלרי (אם העגבניות שגירדתם יבשות ובלי הרבה נוזלים אז תוסיפו עוד רבע כוס מים, אם העגבניות רכות מאוד ומלאות נוזלים אז אין צורך להוסיף מעבר לחצי כוס),לנער את הסיר ולסגור מכסה, לבשל בערך 40 דקות על אש בינונית. מידי פעם לנער את הסיר ולהרטיב את העוף ברוטב. לאחר 40 דקות להוסיף את האפונה ,שוב לנער את הסיר כך שכל האפונה תתפזר ברוטב. לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה עוד 20 דקות. אם אתם רוצים רוטב מצומצם לקראת סיום בישול פיתחו את המכסה ובשלו על אש גבוהה עד למצב הרוטב הרצוי.
זה הכל. פשוט וקל.
לאכול עם אורז או חלה של שבת ?

מתכון עוף עם אפונה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוף עם אפונה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

6 thoughts on “עוף עם אפונה

    1. תלוי כמובן עד כמה נוזלים את אוהבת ברוטב. בעיקרון העגבניות המגורדות גם עם נוזלים לכן זה גם נחשב חלק מהנוזלים הכלליים.
      תמיד אפשר לשחק עם הכמויות בהתאם למה שאוהבים.
      בהצלחה.

  1. אני בדרך כלל לא משאירה תגובות אבל וואו יצא מושלם פשוט זכרון ילדות מדוייק!
    הוספת מעט פפריקה חריפה ויצא אליפות! תודה ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *