עוף מבושל בקלי קלות, הכל בסיר אחד, בשני רכיבים בלבד (לא כולל תבלינים) וזה הכל. בלי להתעסק יותר מידיי עם ההכנות, בלי תיבול מוזר או כזה שאין בבית. עוף מלוח מתוק שילדים ממש ממש אוהבים, אין ילד שלא אוהב את המנה הזאת.. ולמה? כי היא פשוטה ביותר, עם תבלינים עדינים, טיפה מתוקה וטיפה מלוחה, בלי ירק או עשבים או תוספות והיא משתלבת במיוחד עם אורז לבן (וילדים ממש אוהבים אורז לבן:))
בעיקרון זה עוף שאנחנו מכינים לצום של כיפור, פעם היינו מכינים עוף מכובס לצום ואוכלים עם אורז, זיתים מבושלים, איטריות ביצים, קישואים מבושלים ופשטידת מחמאר. אני פחות אוהבת ומתחברת לעוף מכובס ובכלל עם השנים המתכונים השתדרגו ומאז זה העוף של כיפור, אבל לא רק, הוא הפך להיות העוף המועדף על הילדות.. ולי אין תלונות כי הוא הכי קל שיש..:)
אני מוסיפה למנה 2-3 שיני שום שלמים בשבילי, ככה אפשר לדוג אותם מהרוטב בלי שמישהו יקלוט אותם בטעות.. חחח…
החלוקה היא ברורה, הילדות את העוף ואמא אתי עם הרוטב של הבצלים והשום.. חחח.. כולם מרוצים.
בקיצור ולעניין, תכינו ותהנו, אחלה מנה לאמצע שבוע, לסוף שבוע או לחג. באה בול ובדיוק לכל מצב.
מחכה לתמונות שלכם:)
עוף מבושל בקלי קלות/אתי משה-חביב:
מה צריך?
6 חתיכות עוף (אני חתכתי 3 כרעיים)
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות (אפשר להוסיף גם 2-3 שיני שום שלמות)
שמן לטיגון הבצלים
תבלינים-
מלח
פלפל שחור
כפית כורכום
טיפת פפריקה מתוקה
כף דבש
כוס מים רותחים
הכנה:
לשטוף ולנקות את העוף. להעביר לקערה גדולה ולשפוך עליו מים רותחים, להניח בצד.
בסיר רחב לשים שמן ולטגן את הבצלים עד שקיפות, להוסיף את התבלינים (את הדבש והמים שמים אחר כך), לתת טיגון קל לתבלינים יחד עם הבצלים.
לשפוך את המים מהעוף ולשטוף מתחת לברז את הלכלוך.
לסדר את העוף על הבצלים המתובלים, לשפוך מים חמים ולזלף דבש מעל. לנער את הסיר שהכל יהיה מאוחד. אם החלטתם להוסיף שום זה הזמן להכניס אותו בין העופות.
לסגור מכסה ולתת בישול על אש גבוהה עד שמבעבע, שמבעבע להנמיך את הלהבה להכי נמוכה, לנער את הסיר שהתיבול יגיע לכל איזורי העוף ולבשל על אש נמוכה לחצי שעה, אחרי חצי שעה לבדוק את מצב הנוזלים, לשפוך מהנוזלים על העוף שיקבל צבע. לסגור מכסה ולבשל עוד 15-20 דקות.
פשוט וקל.
מתכון עוף מבושל בקלי קלות
בהצלחה ובתיאבון, אתי.