עוגת שקדים ללא קמח, עם מיץ תפוזים ודבש, מה יכול להיות רע? עוגה פרווה, ללא גלוטן, בלי קמח בכלל!! נראית מושלם וטעימה ממש. אחת העוגות החגיגיות לחג הפסח ובכלל למי שאוהב טעם שקדים או אוכל ללא גלוטן.
מי אמר שאין עוגות טעימות בפסח?? כנראה שלא הכין וטעם את הקינוחים שיש באתר קראנצ'ית:)
השנה החלטתי להכין את כל קינוחי החג בלי קמח בכלל, חלק גם בלי אפיה אפילו והכל כדי להתאים את מאכלי החג לכל אחד שירצה.
יש כאלה שלא משתמשים בתחליפי קמח בפסח ולכן היה לי חשוב לתת גם להם מענה לקינוח טעים לחג. עוגת שקדים ללא קמח היא בהחלט מענה מושלם לחג.
הכנתם ואהבתם? תייגו אותי ושלחו לי תמונות בפרטי לפייסבוק או לאינסטגרם.
עדיין לא עוקבים? כנסו דחוף כדי לראות סרטונים וטיפים לפני כולם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת שקדים ללא קמח/אתי משה-חביב:
מה צריך?
4 ביצים L
2 סוכר וניל (20 גרם)
כוס סוכר (200 גרם)
300 גרם שקדים טחונים דק/קמח שקדים
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)
1/2 כוס שמן (50 גרם)
קישוט:
חופן שקדים פרוסים
למריחה מעל:
כף מים רותחים
2 כפות דבש
הכנה:
להקציף ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל לקצף תפוח ובהיר. לערבב בקערה נפרדת את כל שאר מרכיבי העוגה.
לחבר בין שתי התערובות לתערובת אחידה על ידי קיפול קצף הביצים לתערובת השניה, כל פעם להוסיף מהקצף ביצים ולקפל עד שהתערובת נגמרת.
להעביר לתבנית בגודל 24 או 26 נמוכה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 30 דקות, לאחר 30 דקות להוציא ולפזר את השקדים המולבנים ולהחזיר להמשך אפיה לעוד 20 דקות. לבדוק עם קיסם אם יוצא יבש, אם עדיין לח לכסות את העוגה בנייר אפיה ולהמשיך אפיה לעוד 10 דקות.
שהעוגה יוצאת מהתנור לזלף את הדבש מעל.
הכנת הזילוף של הדבש:
להמיס את הדבש בכף מים רותחים, לערבב ולזלף מעל העוגה שהיא יוצאת מהתנור.
מתכון עוגת שקדים ללא קמח
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)