עוגת שוקולד וקוקוס, אחת העוגות השוות ביותר שתכינו ותטעמו. שילוב מושלם של קוקוס ושוקולד,החיבור שלהם הכי טבעי שיכול להיות. עוגה מושלמת לשבת, חג וגם סתם ככה לאמצע השבוע לנשנוש עם הקפה..
עוגה חצי שוקולד חצי קוקוס, מרשימה, טעימה וקלה להכנה..:) ושכחתי להזכיר שהיא גם פרווה בנוסף לכל וגם מתאימה לפסח (המרת הקמח לקמח של פסח) אז לכל שומרי הכשרות והמסורת זאת העוגה האידיאלית..
***ניתן להכין את העוגה בגרסה כשרה לפסח. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להחליף את הקמח הרגיל לקמח תופח של פסח פלוס 1/4 כוס מים 🙂 ***
עוגת שוקולד וקוקוס /אתי משה-חביב:
לשוקולד-
5 חלמונים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר +2 כפות שטוחות
4 כפות קקאו
1 כף גדושה שוקולית
1 כף שטוחה נס קפה
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס מים
1/4 כוס ברנדי או כל יין שאתם אוהבים (לא לוותר!)
לערבב הכל יחד במטרפה ידנית ולהעביר לתבנית 26 או 24.(לא אופים בנפרד,אלא יחד עם שכבת הקוקוס)
לקוקוס-
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 כוסות קוקוס
להקציף את החלבונים לבד ובהדרגה להוסיף את הסוכר והוניל. לסיום להוריד את המהירות להכי נמוך ולהוסיף את הקוקוס. אפשרי להוסיף את הקוקוס באופן ידני ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. לי במיקסר יש תוכנית שמדמה תנועות קיפול ולכן משתמשת במיקסר.
הרכבת העוגה-
מעל שכבת השוקולד לשים את שכבת הקוקוס.
שכבת השוקולד יוצאת כמו עיסת בראוניז וגם קצת מזכירה בטעם. שכבת הקוקוס היא מעין מרנג עדין, מזכירה עוגיות קוקוס מרוקאיות.
לתנור שחומם מראש 175 מעלות ל 30-35 דקות, לא יותר!!!. אופים את השוקולד והקוקוס ביחד כאשר השוקולד בתחתית העוגה ומעליו שכבת הקוקוס.
מתכון עוגת שוקולד וקוקוס
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂
נראה ממש ממש טעים
תודה על המתכון 🙂
ואני מאוד אוהבת קוקוס
אך לא חובבת שוקולד
אפשר לוותר עליו או להמיר למשהו אחר?
זאת העוגה חצי חצי..את יכולה להכין במנג'טים רק את הקוקוס. זה נקרא עוגיות קוקוס 🙂
היי, במה אפשר להחליף את הברנדי/יין?
כל ליקר אחר. זה משהו שמחייב במתכון, לא מורגש טעם אלכוהולי.
הכנתי את העוגה. יצאה יפה טעימה ורכה! תודה!
תודה רבה..שמחה לשמוע ?
שכבת הקוקוס לא עלתה גבוה, מה הייתה הבעיה? צריך להקציף יותר זמן?? כמה זמן?
להקציף היטב, לא מרקם קשה מידיי אבל גם לא הכי רך. ואת הקוקוס לקפל בעדינות. אם מכניסים את כל הקוקוס יחד זה יכול "להפיל" את קצף החלבונים.
סתם נלחצי. יצאה גבוהה וטעימה מאוד. כמו בתמונה. תודה על מתכון מושלם
באהבה. שמחה שאהבת ויצאה לך מושלמת:)
האם אפשר להמיר את הקמח תופח בקמח מצה/קונפלור?
תודה!
ניתן להמיר לקמח תופח של פסח או קמח מצה לעוגות או קורנפלור. באותה הכמות.
הי, אוהבת את המתכונים שלך… לגבי העוגת שוקולד קוקוס-באיזה תבנית להשתמש?
תודה רבה ❤ תבנית 24 או 26, רשום גם במתכון ?❤
בהצלחה
במקום חמאה מה אפשר
אין חמאה במתכון
באיזו כוס מידה את משתמשת לעוגה ?/עוגות ?
אם לא צויין במתכון לגבי הכוס אז הכוונה לכוס מידה. זאת כוס אוניברסלית שבה המידות זהות אצל כולם. כוס נוזל= 240 גרם. כוס יבשים= 140 גרם. וזה משתנה בהתאם למוצר.
אם השתמשתי בכוס חד פעמית אז אני מציינת זאת במתכון, כמובן גם איזו כוס חד פעמית.
בהצלחה 🙂
עוגת חנק מאכזבה!!! ממש!!!! הכנתי אותה בדיוק לפי המתכון. לא רוצים לאכול אותה… אז או לפח או שאכין ממנה כדורי שוקולד עם בסקויטים ושוקולד….
מצטערת שלא אהבת. יכול להיות שהתנור שלך חזק או חדש והיה צורך בפחות זמן אפיה. העוגה לא אמורה לצאת חנק בכלל. הכינו אותה עשרות אנשים וכולם היו מרוצים. מקווה שתנצלי אותה להכנת כדורי שוקולד-קוקוס נהדרים 🙂
משתמשים ב10 חלמונים וזורקים את כל החלבונים או שזו טעות? נשמע מוזר מאוד…
לא. 5 חלמונים לשכבת השוקולד ו 5 החלבונים שנשארו לשכבת הקוקוס. סך הכל 5 ביצים.
הי. ניתן להשתמש במיקסר ידני? או שחייב עוצמה של מיקסר רגיל?
אפשר בתבנית חדפ?
אפשר מיקסר ידני. אפשר תבנית חד פעמית, למרות שתמיד מומלץ לאפות בתבנית רגילה.
בהצלחה 🙂
כדאי לעטוף אותה במשהו או פשוט להשאיר אותה ככה?
לשים קרם מסביב?
משהו שיגרום לאנשים להגיד "וואו"?
לא מצפים אותה בכלום 🙂 שיטעמו כבר יגידו וואוו ?
שלום מיכל
האם ניתן להפחית את כמות הקוקוס?
תודה
לא, זה המתכון 🙂
היי,הכנתי את העוגה לפי המתכון שלךיצאה עוגה טעימה ביותר.תודה על המתכון הטעים ❤
איזה כייף,שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה על המתכון
איך ניא יוצאת למעלה ישרה?
והאם ניתן להקפיא אותה לאירוח?
לגבי התוכנית בתנור אפיה עליונה ותחתונה או על טורבו.
המון המון תודה.
היא תמיד יוצאת ישרה, ניתן להקפיא, אפיה בתוכנית רגילה חום עליון ותחתון.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על המתכון הכנתי אותו השמונים אחוז כוסמין חצי לבן יצא מעולה.
וואוו, מעניין. נשמע בריא וטעים:)
האם אפשר לשים מיץ ענבים במקום יין?
אפשר רק מים אם אין יין אבל לא תירוש. אפשר גם ליקר ברנדי. בהצלחה:)
היי
האם אפשר להחליף בין השכבות?
שהקוקוס יהיה למטה והשוקולד למעלה?
לא, הקוקוס קל יותר ולא יוכל להחזיק את העיסה הכבדה יותר של השוקולד.
הרגע יצאה מהתנור… הריח מטריף, ומי שכביר הספיק לטעום פשוט עף עליה!!!!!
תודה רבה
איזה כייף.. שמחה שאהבתם:)
מוזמנת לשלוח תמונות אליי לאינסטגרם או לפייסבוק ❤️
במה ניתן להחליף את הביצים?
לא מתמצאת בתחליפים טבעוניים.
העוגה יצאה מושלמתתתתת ורכה!!!! תודה על מתכון נהדר!!!! מתכוונת לאמץ
איזה כייף, שמחה שאהבת:)
עשיתי מקמח כוסמין מלא, יצא מושלם!
קל להכנה ותוצאה מרשימה!
מעולה, איזה יופי. תודה שהכנת ותודה על הטיפ:)
חייבת לומר שיצאה עוגה שלימותתתתתתתת!!!! כבר אכלתי 2 פרוסות ולא מספיק לי….;-)
איזה כייף שאהבת .. בהחלט עוגה שאי אפשר להפסיק לנשנש..חחח..