עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד וקוקוס, אחת העוגות השוות ביותר שתכינו ותטעמו. שילוב מושלם של קוקוס ושוקולד,החיבור שלהם הכי טבעי שיכול להיות. עוגה מושלמת לשבת, חג וגם סתם ככה לאמצע השבוע לנשנוש עם הקפה..
עוגה חצי שוקולד חצי קוקוס, מרשימה, טעימה וקלה להכנה..:) ושכחתי להזכיר שהיא גם פרווה בנוסף לכל וגם מתאימה לפסח (המרת הקמח לקמח של פסח) אז לכל שומרי הכשרות והמסורת זאת העוגה האידיאלית..

***ניתן להכין את העוגה בגרסה כשרה לפסח. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להחליף את הקמח הרגיל לקמח תופח של פסח פלוס 1/4 כוס מים 🙂 ***

עוגת שוקולד וקוקוס /אתי משה-חביב:

לשוקולד-
5 חלמונים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר +2 כפות שטוחות
4 כפות קקאו
1 כף גדושה שוקולית
1 כף שטוחה נס קפה
1 כוס קמח תופח
1/4 כוס מים
1/4 כוס ברנדי או כל יין שאתם אוהבים (לא לוותר!)
לערבב הכל יחד במטרפה ידנית ולהעביר לתבנית 26 או 24.(לא אופים בנפרד,אלא יחד עם שכבת הקוקוס)

עוגת שוקולד וקוקוס
עוגת שוקולד וקוקוס

לקוקוס-
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 כוסות קוקוס
להקציף את החלבונים לבד ובהדרגה להוסיף את הסוכר והוניל. לסיום להוריד את המהירות להכי נמוך ולהוסיף את הקוקוס. אפשרי להוסיף את הקוקוס באופן ידני ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. לי במיקסר יש תוכנית שמדמה תנועות קיפול ולכן משתמשת במיקסר.

עוגת שוקולד וקוקוס
עוגת שוקולד וקוקוס

הרכבת העוגה-
מעל שכבת השוקולד לשים את שכבת הקוקוס.

שכבת השוקולד יוצאת כמו עיסת בראוניז וגם קצת מזכירה בטעם. שכבת הקוקוס היא מעין מרנג עדין, מזכירה עוגיות קוקוס מרוקאיות.
לתנור שחומם מראש 175 מעלות ל 30-35 דקות, לא יותר!!!. אופים את השוקולד והקוקוס ביחד כאשר השוקולד בתחתית העוגה ומעליו שכבת הקוקוס.

מתכון עוגת שוקולד וקוקוס
בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂

עוגת שוקולד וקוקוס
עוגת שוקולד וקוקוס

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שוקולד וקוקוס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 77 Review(s)

48 thoughts on “עוגת שוקולד וקוקוס

  1. נראה ממש ממש טעים
    תודה על המתכון 🙂
    ואני מאוד אוהבת קוקוס
    אך לא חובבת שוקולד
    אפשר לוותר עליו או להמיר למשהו אחר?

    1. אם לא צויין במתכון לגבי הכוס אז הכוונה לכוס מידה. זאת כוס אוניברסלית שבה המידות זהות אצל כולם. כוס נוזל= 240 גרם. כוס יבשים= 140 גרם. וזה משתנה בהתאם למוצר.
      אם השתמשתי בכוס חד פעמית אז אני מציינת זאת במתכון, כמובן גם איזו כוס חד פעמית.
      בהצלחה 🙂

  2. עוגת חנק מאכזבה!!! ממש!!!! הכנתי אותה בדיוק לפי המתכון. לא רוצים לאכול אותה… אז או לפח או שאכין ממנה כדורי שוקולד עם בסקויטים ושוקולד….

    1. מצטערת שלא אהבת. יכול להיות שהתנור שלך חזק או חדש והיה צורך בפחות זמן אפיה. העוגה לא אמורה לצאת חנק בכלל. הכינו אותה עשרות אנשים וכולם היו מרוצים. מקווה שתנצלי אותה להכנת כדורי שוקולד-קוקוס נהדרים 🙂

  3. משתמשים ב10 חלמונים וזורקים את כל החלבונים או שזו טעות? נשמע מוזר מאוד…

  4. הי. ניתן להשתמש במיקסר ידני? או שחייב עוצמה של מיקסר רגיל?
    אפשר בתבנית חדפ?

  5. כדאי לעטוף אותה במשהו או פשוט להשאיר אותה ככה?
    לשים קרם מסביב?
    משהו שיגרום לאנשים להגיד "וואו"?

  6. תודה רבה על המתכון
    איך ניא יוצאת למעלה ישרה?
    והאם ניתן להקפיא אותה לאירוח?
    לגבי התוכנית בתנור אפיה עליונה ותחתונה או על טורבו.
    המון המון תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *