עוגת פירות יבשים ופיצוחים, עוגה קלה מהירה ופשוטה להכנה, ממש 10 דקות וסיימתם.
עוגה שמתאימה לט"ו בשבט וגם סתם כך למי שאוהב לאכול בריא ואוהב לנשנש. במרקם יוצאת כמו ביסקוטי קראנצ'י וטעים. השילוב של הפירות המתוקים עם הפיצוחים הקראנצ'ים ממש מוצלח.
מערבבם הכל ביחד ולתבנית, בלי יותר מידיי התעסקות. בגמר האפייה חותכים ופורסים ושוב אופים, יוצא קראנצ'י ונפלא.
אפשר להכין עם הילדים.
עוגת פירות יבשים ופיצוחים /אתי משה-חביב:
150 גרם משמשים מיובשים,לחתוך לקוביות
100 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים,לחתוך לקוביות
50 גרם חמוציות
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזי לוז
50 גרם אגוזי מלך
150 גרם פקאן מסוכר
100 גרם שקדים
100 גרם פיסטוקים
6 כפות סוכר
8 כפות קמח
2 ביצים
2 כפות מיץ מלימון
כף מים
כמובן שאפשר להפחית ולשנות את כמויות הפיצוחים והפירות היבשים. מינימום 300 גרם פיצוחים ו 200 גרם פירות יבשים.
הכנה:
להכין 2 קערות- אחת עם הפיצוחים והפירות היבשים.
שניה עם שאר המרכיבים.
לערבב כל קערה בנפרד ולאחד תרכובות.
להעביר לתבנית אינגליש קייק (תבנית מאורכת) ולדחוס את העיסה בתבנית.
לחמם תנור ל 150 מעלות בערך כ 45-50 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר מעט (לא לגמרי). לפרוס דק דק. לא להשאיר את העוגה שלמה, היא מתקשה ואחר כך קשה לחתוך.
ניתן להשאיר את העוגה פרוסה ולאכול כך וניתן לפרוס ולהחזיר לתנור לעוד 8 דקות מכל צד על חום 170 מעלות.
* ניתן כמובן להכניס כל פרי יבש שאוהבים ו/או פיצוחים למיניהם.
מתכון עוגת פירות יבשים ופיצוחים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂