חברים במטבח – מזל גרשון עם מתכון ל- עוגת סברינה.
עוגת סברינה / מזל גרשון
עוגת סברינה, עוגה קלה להכנה ומאוד מרשימה וטעימה בטרוף.
מצרכים לעוגה
לבסיס
4 ביצים גדולות או 5 בינוניות להפריד
5 כפות סוכר
5 כפות פרורי לחם
1 כף גדושה קמח תופח או כפית אבקת אפיה. (אני משתמשת רק בקמח תופח)
2 כפות שמן
סירופ
1 כוס סוכר
1 ורבע כוסות מים
2 כפות תמצית רום הרגיל, הפשוט
2 כפות ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר או ברנדי.
לציפוי
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט תותים
אופן ההכנה
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולא יבש מידי
את החלמונים לערבב היטב עם השמן, להוסיף לקצף בתנועות עטיפה ומיד לאחר מכן את פרורי הלחם והקמח תופח לקפל בתנועות עטיפה עד שהכל נבלע בקצף ודי.
לשמן תבנית ולשטח את התערובת בשכבה ישרה ולאפות עד להתיצבות כ 20 עד 25 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
בנתיים להכין את הסירופ ושהעוגה יוצאת מהתנור לחורר עם קיסם ולשפוך מיד הסירופ החם על העוגה החמה לאט לאט כך שיכסה את כל העוגה.
לתת לעוגה מעט להצטנן ולספוג את הסירופ.
להכין הציפוי, להקציף את החלב והשמת והאינסטנט ביחד עד לקרם יציב מאוד. למרוח על העוגה ולקשט כיד הדמיון.
בהצלחה ובהמון אהבה ממני מזל גרשון.
עוגת סברינה | מזל גרשון | קראנצ'ית | אתי משה חביב | Crunch it