עוד לא הכנתם עוגה לשבת? אל דאגה.. עוגה בקלי קלות ומהירה בהחלט.. קבלו את העוגה שיש לה כמה שמות- מילפיי / מילפה/ קרמשניט/ נפוליאון.. ?? אז לא משנה איך תקראו לה , היא עוגה מבוקשת ביותר, טעמה בטירוף וממש ממש ממש פשוטה וקלה להכנה. עבודה של 2 דקות. כל מה שצריך זה בצק עלים קנוי ומופשר מהלילה במקרר, לאפות אותו ולצפות בקרם וניל.
שתהיה שבת נפלאה ?
עוגת מילפיי /אתי משה-חביב:
(העוגה נקראית גם נפוליאון או קרמשניט)
1 חבילת בצק עלים מופשר במקרר
למילוי-
2 שמנת מתוקה
2 חבילות אינסטנט פודינג
2 כוסות חלב
2 כפות שטוחות סוכר
הכנה:
את הבצק לחלק ל 2 חלקים שווים. לאפות כל חלק (לחורר את הבצק עם מזלג) בתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות עד הזהבה.
(לבצק דק וקריספי- להניח עוד נייר אפייה על הבצק ועל הנייר עוד תבנית כבדה).
לקרר את הבצק.
להקציף את המילוי- הכל יחד במיקסר.
להניח תחתית אחת של בצק, למרוח עליה מילוי ועל המילוי לסגור עם עוד בצק. לפזר מעל אבקת סוכר. לשמור במקרר ולנשנש כהנאתכם.
כמובן שאפשר להכין את המילפיי בכל צורה וגודל שתרצו. ניתן למלא בכל קרם שתרצו, ניתן לשלב עם פירות ועוד.
מתכון למילפיי
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂