עוגת מוס שוקולד לבן ומקופלת, שני הממתקים שאני הכי אוהבת..גם שוקולד לבן וגם מקופלת..מה צריך יותר מזה? את העוגה הכנתי בזמנו ליום ההולדת שלי, אצלנו בבית כל אחד מקבל את העוגה שהוא אוהב.. אז אני החלטת להכין ולהמציא עוגה שתהיה בטעמים שאני אוהבת ונראית כמו שאני אוהבת ותתאים לי ליום ההולדת. השילוב בין כל החומרים יוצר עוגה כמו גלידה טעימה ונפלאה שאי אפשר להפסיק ליישר אותה.
ההכנה נראית מורכבת ומסובכת ום המון שלבים, אבל זה באמת קטן עליכם.. תקראו טוב, תכינו כל מה שצריך, תקראו שוב ותפעלו לפי ההוראות. הצלחה מובטחת. מוכנים?
עוגת מוס שוקולד לבן ומקופלת /אתי משה-חביב:
מה צריך?
רינג מס' 24 גובה 10 ס"מ.
שקף.
לתחתית-
עיסת כדורי השוקולד המפורסמת שלי.
1 שוקולד מריר
1 שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
להמיס הכל בסיר על הגז. שהכל הופך לעיסה חלקה להוסיף 3 כפות גדושות של שוקולית ולערבב היטב עד שאין גושים. לכבות את הגז ולהוסיף 270 גרם ביסקוויטים טחונים ולערבב(שרוול + 5 ביסקוויטים נוספים). להשאיר בצד למשך 15 דקות להתקררות.
להעביר את העיסה לרינג שבתוכו מסודר שקף במסגרת הרינג. לשטח את התחתית ולפזר את העיסה באופן אחיד. להעביר להקפאה.
למילוי:
מה צריך בסך הכל?
3 שמנת מתוקה
2.5 חבילות שוקולד לבן
7 גרם ג'לטין
1/4 כוס חלב
2 מעדן יולו של שוקולד לבן
10 יחידות מקופלת שבורה לחתיכות גסות.
שלב 1.
250 גרם שוקולד לבן (2.5 חבילות)
1 שמנת מתוקה
לחמם היטב את השמנת המתוקה (על הגז או במיקרוגל) להכניס לתוכה את השוקולד כאשר הוא חתוך לקוביות על מנת לקבל המסה אחידה ומהירה. להשאיר את השוקולד בתוך השמנת למשך דקה לריכוך ואז לערבב היטב עד שהתערובת אחידה וללא גושים בכלל!
להכניס בינתיים למקרר עד שהשאר מוכן.
שלב 2.
לשים בצלוחית 7 גרם ג'לטין עם 1/4 כוס חלב. לערבב היטב ולשים בצד.
שלב 3.
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף רך ועדין.
להוסיף את תערובת השוקולד המומס עם השמנת לבפנים (שלב 1) ולהמשיך להקציף.
להוסיף את מעדן היולו ולערבב באופן ידני עם מרית.
להמיס את הג'לטין שמחכה עם החלב במיקרוגל למשך 20 שניות. לערבב היטב! עד שאין גושים כלל.
להעביר את הג'לטין המומס אל תערובת השמנות והמעדן (שלב 3).
לערבב עם מרית.
לסיום להכניס את שברי המקופלת (10 מקופלת שבורה לחתיכות גסות). לערבב בקיפול את המקופלת לתוך שאר התערובת.
להעביר את התערובת על תחתית עיסת כדורי השוקולד שמחכה במקפיא. ליישר מעל ולהכניס שוב למקפיא לפחות לשעתיים.
לציפוי:
אפשר ציפוי פשוט של גנאש- להמיס 1 שוקולד מריר עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולשפוך מעל.
ואפשר גם גלאסז שוקולד.
לגלאסז:
7 גרם גלטין לשים בצלוחית עם 1/4 כוס מים.להניח בצד ל 10 דקות.
אחרי 10 דקות לחמם במיקרוגל למשך 20 שניות ולצרף לתערובת בהתאם למתכון.
להמיס על הגז-
100 מ"ל מים (1/2 כוס חד פעמית לשתיה חמה)
100 גרם סוכר (1/2 כוס חד פעמית לשתיה חמה)
100 גרם גלוקוזה
לערבב כל הזמן את התערובת.שהכל הופך להיות חלק, להוסיף
100 גרם שוקולד מריר קצוץ+
2 כפות מלאות של קקאו. לכבות את הגז מיד עם הוספת השוקולד והקקאו. לערבב כל הזמן טוב טוב עד שהתערובת הופכת להיות חלקה. להניח בצד למשך 10 דקות ורק אז להוסיף את הג'לטין (לאחר שהומס במיקרוגל).
לצנן מעט לפני ציפוי העוגה.
קישוט:
כיד הדמיון.
הרכבה העוגה:
תחתית -עיסת כדורי שוקולד
מילוי -תערובת מוס שוקולד לבן,מעדן יולו ומקופלת.
ציפוי -גלאסז שוקולד.
העוגה צריכה להיות בהקפאה לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
להגשה ניתן להעביר את העוגה למקרר שעה קודם. או להניח על השיש ל 15 דקות ואז לפרוס.
קשה לחתוך שהעוגה קפואה!
בהצלחה
תיאור העוגה-
תחתית עיסת כדורי שוקולד,
מילוי-מוס שוקולד לבן,מעדן yolo ומקופלת.
ציפוי-גלאסז' שוקולד וקישוט שוקולד לבן.
מתכון עוגת מוס שוקולד לבן ומקופלת
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
היי
העוגה מעולה
אבל התחתית ממש קשה לאכילה
יש פתרון?
תודה 🙂
התחתית מתקשה בגלל שהמוס נמצא במקפיא. זה בסדר. ברגע שרוצים לאכול אז להפשיר קצת במקרר או בחוץ (את החתיכה הרצויה) וזה מתרכך.
בהצלחה 🙂
היי נראה מושלם! האם אפשר לוותר על הג'לטין?
תודה רבה, עדיף לא לוותר.
שלום, מה זה אומר קצף רך ועדין?
כמו מרקם של יוגורט. לא כמו מרנג או קצפת. שיהיה רך ולא נוקשה, זאת הכוונה.
בהצלחה
היי במה אננ יכולה להחליף את המעדני יולי?
אפשר לוותר או להחליף למעדן אחר שהוא סמיך.
היי האם אפשר להחליף את המקופלת בבואנו לבן?
בהחלט