עוגת מוס מושחתת /כרמית דהאן
לבסיס העוגה משתמשים ברינג 24 ותחתית או תבנית 24
100 גרם שבבי וופל מקורמלים או קורנפלקס שנטחן לפירורים
100גרם שוקולד חלב
2כפות ממרח נוטלה
ממיסים את השוקולד במיקרו מערבבים עד להמסה מוחלטת מחממים שתי כפות ממרח נוטלה גם כן במיקרו כעשרים שניות
מערבבים את שברי הוופל או הקורנפלקס עם השוקולדים
מסדרים על תחתית של תבנית מהדקים היטב ומכניסים להקפאה לעשר דקות
למוס אוראו השתמשתי ברינג מספר 18
150 גרם שוקולד לבן
חצי כוס חלב
7גרם ג'לטין
רבע כוס מים
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
שש עוגיות אוראו טחונות במעבד מזון
מכינים תחילה את הג'לטין שמים את הג'לטין ברבע כוס חלב משהים כעשר דקות עד שהגרגירים סופחים את הנוזל
ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם החלב מערבבים יחד עד להמסה מוחלטת של השוקולד
מחממים במיקרו את הכוס עם הג'לטין למשך עשרים שניות
מערבבים היטב ומוסיפים לשוקולד מערבבים את השוקולד לאיחוד עם הג'לטין
מקציפים את המיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה מקפלים את הקצפת לשוקולד ומוסיפים את פירורי האוראו
מסדרים רינג 188 על תבנית שמים שקף ויוצקים את המוס פנימה מקפיאים למשך כחמש שעות עד שהמוס קפוא
מפרידים אותו מהרינג ואפשר להרים אותו מהתבנית
למוס שוקולד חלב ונוגט
250 גרם שוקולד חלב במילוי נוגט
חצי כוס חלב
7גרם ג'לטין
רבע כוס חלב
שמנת מתוקה 500 מ"ל מיכל גדול
מכינים את הג'לטין שמים ברבע כוס חלב משהים כעשר דקות
ממיסים במיקרו את השוקולד עם החלב
מחממים את הג'לטין עם החלב לעשרים שניות מערבבים היטב ומוסיפים לשוקולד ומערבבים
מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת רכה ולא נוקשה
מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד
להרכבת העוגה
מוציאים מהמקפיא את התחתית קראנצ' מסדרים שקף מסביב הטבעת או הרינג שמים באמצע התחתית את המוס אוראו הקפוא
יוצקים מעל את את המוס שוקולד חלב ונוגט מישרים ומעבירים להקפאה למספר שעות
לקישוט
שמים בקערה 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
מרתיחים חצי מיכל שמנת מתוקה
שופכים על השוקולד מערבבים עד להמסה מוסיפים כפית מחית קפוצ'ינו או כפית נס קפה מערבבים ומעבירים למקרר לכשעתיים
להקציף את הגאנש עם חצי מיכל שמנת שנשארה ועם כף אינסטנט פודינג וניל
להעביר לשקית זילוף ולזלף על העוגה
להוציא את העוגה מהקפאה לפחות כשעתיים לפני הגשה
בהצלחה