עוגת מוס חלבה ושוקולד לבן /כרמית דהאן
אני עבדתי עם רינג 20 גובה 6 ס"מ
לעוגות בסיס
120 גרם חמאה בטמפ' החדר
180 גרם קמח
2 כפות דבש
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף קקאו
חצי כוס טחינה
לערבב את כל החומרים עם וו גיטרה
להעביר לקערה להכניס למקרר לשעה
לחלק את הבצק לשניים
עובדים עם חלק אחד ואת החלק השני שומרים במקרר
מעבדים את הבצק לכדור
הבצק מאד נוח לעבודה
שמים את הכדור בצק בין שני דפי אפיה ומרדדים לעיגול לא דק מידי ולא עבה מידי
לוקחים רינג 20 וקורצים עיגול בגודל הרינג
מחממים תנור ל170 מעלות מכניסים את הבצק לתנור ומכוונים ל12 דקות בדיוק
מוציאים ומצננים היטב
עושים אותו הדבר עם הכדור השני הפעם מוסיפים כפתורי שוקולד לבן בבצק
שוב אופים 12 דקות ומצננים
רצוי להקפיא את הבסיס לפני שמרכיבים את העוגה כי הבצק מאד מאד עדין ועלול להתפרק
למוס
שמים בקערה חצי שקית ג'לטין 7גרם עם רבע כוס מים משאירים בצד למשך עשר דקות
בקערה שמים 250 גרם שוקולד לבן ושלוש כפות ממרח חלבה
על הגז מחממים מיכל של שמנת מתוקה 250 מ"ל
מביאים לרתיחה ושופכים על השוקולד ממתינים דקה ומתחילים לערבב עד להמסה של השוקולד והחלבה
מחממים את הג'לטין 20 שניות במיקרו ומוסיפים לשוקולד
מקציפים מיכל שמנת מתוקה גדול 500 מ"ל לקצפת רכה
מקפלים את הקצפת לשוקולד ומאחדים למוס
מרפדים רינג 200 בשקף שמים את הרינג על תחתית של תבנית עוגה עגולה ומרפדים מהצדדים עם נייר כסף למנוע נזילות של המוס יוצקים את המוס לרינג ומעבירים להקפאה לפחות חמש עד שש שעות מומלץ אפילו ללילה
להרכבת העוגה
שמים את הבסיס של העוגית חלבה שהיא ללא שוקולד מעל מניחים את המוס הקפוא כמובן אחרי ששיחררנו את הרינג והשקף
מעל המוס מינחים את העוגיה השניה המנוקדת בזהירות
* העוגיות בסיס מאד עדינות צריך לעבוד איתם בזהירות ורצוי להקפיא אותם לפני ההרכבה
בהצלחה