עוגת וניל ומשמשים מקורמלים והריח…אחחח..הריח.. הבית מתמלא בריח וניל ממכר וטעים.. השילוב של החמצמץ והמתוק הוא שילוב נפלא ומרענן. עוגה יפה ומרשימה, חלבית ונהדרת.
עוגת וניל ומשמשים מקורמלים / אתי משה-חביב:
מתחילים בקרמול המשמשים:
16 משמשים -לחצות לשניים.
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 כפית מים
הכנה:
להמיס במחבת גדולה את החמאה,הסוכר,הוניל והמים. ולערבב כל הזמן שהסוכר לא ישרף או ידבק.
לאחר שהסוכר נמס להכניס את המשמשים החצויים ולבשל אותם בסירופ במשך 45 שניות מכל צד.
לכבות את האש ולהשאיר הכל כך במחבת עד סיום הכנת בלילת העוגה.זה הזמן להדליק את התנור ל 170 מעלות.
לעוגה:
50 גרם חמאה
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
2 כוסות קמח תופח מנופה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל.
הכנה:
להקציף את החמאה,השמן והסוכרים במשך 7 דקות. לאחר 7 דקות הקצפה להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחת בהפרש של דקה אחת מהשנייה.
לאחר מכן להוסיף את השמנת והגבינה לערבול נוסף ולסיום את הקמח והפודינג עד איחוד חומרים.
להעביר את הבלילה לתבנית/רינג מספר 24.
לסדר מעל את המשמשים המקורמלים (לא לזרוק את הסירופ שנשאר,נשתמש בו שהעוגה תצא מהתנור). להכניס לתנור שחומם מראש בחום 170 מעלות ולאפות למשך שעה, שעה ורבע.
שמוכן להוציא מהתנור ולמרוח עם מברשת מעט מהסירופ שנשאר.
לצנן את העוגה למשך שעה ושוב למרוח מהסירופ (בעיקר על המשמשים מעל)..
לקישוט ניתן לפזר אבקת סוכר או להשאיר כך.
לשמור בקירור.
בהצלחה ובתיאבון,אתי העוגה חלבית. אין להחליף לפרווה.
את אלופה יקירתי,תענוג לקרוא ולדפדף באתר שלך , המתכונים סוףףףף ישר כוח!!!
תודה רבה 🙂
אתי, הכנתי את העוגה והיא יצאה מצויינת! שילוב של עוגת גבינה ופירות… תודה!
תודה רבה, שמחה שאהבת:)