עוגת דבש ונס קפה, הפעם הכנסתי גם תפוחים קצוצים ואגוזים שפשוט משדרגים את העוגה. עוגה קלאסית לראש השנה, טעימה בטירוף ומחזיקה מעמד המון זמן גם במקרר וגם מחוצה לו. נשארת רכה, עסיסית ונימוחה גם לאחר שבוע וגם שבועיים. עוגה פשוט נפלאה בריח מטריף של תבלינים ארומטיים משגעים. עוגה קלה להכנה וקוצרת מחמאות.
עוגת דבש ונס קפה /אתי משה-חביב:
3 ביצים שלמות
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס דבש
3/4 כוס שמן
1 כוס תה רותח מ 3 שקיות תיונים
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה ומחוקה סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1 כפית גדושה נס קפה
קורט ציפורן טחון
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט מלח
הכנה:
להכין בכוס מים רותחים עם 3 תיונים ו כפית נס קפה.
בינתיים להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שמתחיל להיות תפוח ובהיר (בערך 7-8 דקות) להוסיף את כוס הדבש ולהמשיך להקציף עוד דקה שתיים.
להנמיך מהירות לנמוכה ולהכניס את השמן בזרם דק.
להוסיף את התבלינים (קינמון,גינגר,ציפורן,מלח),להקציף לתערובת אחידה.
להוסיף את הקמח ואת הסודה לשתיה.
לסיום להכניס בזרם דק תוך כדי ערבוב במהירות הכי נמוכה את הכוס עם המים הרותחים (את התיונים לזרוק כמובן, להשתמש במי התה בלבד).
להעביר ל 2 תבניות אינגליש קייק. לחמם תנור מראש על 160 מעלות ולאפות במשך 45 דקות.
הערות:
מי שלא אוהב או שאין לו בבית ולא בא לו לקנות במיוחד את התבלינים- אפשר לוותר על הג'ינג'ר והציפורן בלבד. הקינמון והמלח חובה. למרות שהטעמים שלהם מופלאים בתוך העוגה.
כמו כן ניתן לוותר על הנס קפה למי שלא אוהב.
שמוציאים את העוגות מהתנור, לזלף מיד שהעוגה חמה 2 כפות דבש על כל עוגה.
אפשרויות נוספות לתוספת בעוגה:
לחתוך 2 תפוחים קטנים לקוביות ולהכניס לתערובת של עוגת הדבש. לפזר מעל אגוזים או שקדים. (כמו בתמונה)
מתכון עוגת תפוחים ונס קפה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
שלום.רב .כתוב במתכון של העוגה דבש עם נס קפה שצריך.להוסיף נס קפה אבל במתכון כתוב תה
כתוב גם תה וגם נס קפה במתכון 🙂
בקשר לתוספות, האם הכוונה להוסיף את התפוחים החתוכים לבלילה לפני האפייה ואת האגוזים לאחר האפייה?
להכניס את התוספות אחרי שמכינים את כל הבלילה,לפני האפיה:
1. להניח מעל הבלילה את התפוחים והאגוזים, זאת אומרת לשפוך את הבלילה לתבנית ולפזר מעל.
2. להכניס את התוספת של התפוחים והאגוזים לתוך הבלילה של העוגה ולערבב ולשפוך יחד לתבנית.