עוגת גבינה קרה פירורים

עוגת גבינה קרה פירורים מועדפת עליי מכל עוגת גבינה אפויה. המרקם, הטעם, הפשטות והמראה יוצאים תמיד מושלם. לעומת עוגות גבינה אפויות שיש חשש שלא יצליחו, עוגת גבינה קרה פירורים תמיד מצליחה. העוגה קלה מאוד להכנה, נראית מעולה והטעםםם..אחחחח הטעם.. 🙂

עוגת גבינה קרה ללא אפיה וללא ג'לטין. מהירה,קלה ופשוטה להכנה, עוגה מרשימה וקוצרת מחמאות שתמיד מצליחה. ניתנת לקישוט וציפוי כיד הדמיון, לכן תוכלו להכין את אותו המתכון כמה וכמה פעמים וכל פעם תקשטו ותצפו אחרת וכך תקסימו את הטועמים 🙂

הפעם בחרתי לקשט חלק בפררו רושה וחלק בתותים טחונים, במה אתם תבחרו?

כדי לראות סירטונים שלי וגם בישולים ואפיה מהמטבח שלי בלייב לפני כולם כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

עוגת גבינה קרה פירורים /אתי משה-חביב:

לבסיס ולחלק העליון- 
250 גרם ביסקוויטים טחונים (זה יוצא שרוול 1 של ביסקוויטים)
100 גרם חמאה מומסת

לטחון את הביסקוויטים במעבד מזון או בכל דרך אחרת שמכירים, ממיסים חמאה במיקרוגל.
מעבירים את הביסקוויטים והחמאה לקערה ומערבבים עם הידיים עד שכל פירורי הביסקוויטים מצופים בחמאה.
מעבירים 2/3 מתוכן הביסקוויטים הטחונים לתבנית 24 ומרפדים את הבסיס של התבנית. מעבירים למקרר.
בינתיים מכינים את מילוי העוגה.

למלית:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
220 גרם גבינת שמנת 25% ומעלה
כף מיץ מלימון טרי

הכנה-

להקציף את כל חומרי המלית יחד במיקסר או במיקסר ידני. למי שחושש להקציף הכל יחד יכול לבחור בדרך השניה-
להקציף את השמנת,החלב,הסוכר,הוניל והאינסטנט פודינג במיקסר עד קבלת קרם יציב,לבן ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות עם הלימון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
לחבר בין התערובות באופן ידני- להעביר תוכן קערת הגבינות לתוך הקרם ולערבב ידנית עם לקקן. עד שנראה שהתערובת התאחדה.
מעבירים את תוכן העוגה על הבסיס.
מפזרים מעל את מה שנשאר מפירורי הביסקוויטים ומקשטים כיד הדמיון.
ניתן להגיש עם פירות יער טריים או מבושלים.

חשוב! לא לחתוך את העוגה מיד אלא רק אחרי שהייתה במקרר לפחות 8 שעות (בעוגה אין ג'לטין ולכן היא צריכה לנוח במקרר לפני החיתוך).

מתכון לעוגת גבינה קרה פירורים.

שיהיה בתיאבון ובהצלחה,אתי. 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה קרה פירורים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “עוגת גבינה קרה פירורים

    1. אפשר אבל לא צריך. את יכולה להוסיף עוד חצי חבילת אינסטנט פודינג.
      אם ממש רוצים ג'לטין אז 4 גרם מהול ב 20 גרם מים.
      אגב,אפשר להקפיא את העוגה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *