עוגת גבינה ותותים על בצק שקדים פריך / כרמית דהאן

עוגת גבינה ותותים על בצק שקדים פריך / כרמית דהאן

תבנית עם דופן גבוהה קוטר 24
התחלת אפיה 1700 מעלות

לרוטב תותים
סלסלה אחת של תותים חתוכים
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון

מבשלים על הגז עד לריכוך של התותים
טוחנים את התערובת עם בלנד מוט או במעבד מזון
מסננים את התערובת שומרים את מחית הפרי לעוגה ואת הרוטב שומרים במקרר

לבצק שקדים פריך
80 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
כוס מידה קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית א.אפיה
חלמון ביצה
2 כפות מים קרים
גרידה מלימון אחד

במעבד מזון שמים את הקמח ואת השקדים
מוסיפים סוכר א.אפיה גרידת הלימון ואת קוביות החמאה ומעבדים למרקם חולי
מוסיפים חלמון ו2 כפות מים קרים ומעבדים עוד כדקה
מוציאים את הבצק יוצרים כדור עוטפים בניילון נצמד ולמקרר למשך כשעה

לעוגה
500 גרם גבינה לבנה 9%
גביע גבינת שמנת נפוליאון 16%
2 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר (מי שאוהב מתוק יכול להוסיף כוס עד כוס וחצי סוכר)
4 ביצים בגודל L
4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור

מערבבים את הגבינות והסוכר מוסיפים את הביצים בכל פעם ביצה לבסוף מוסיפים את האבקות ומערבבים היטב עד שאין גושים

לציפוי העוגה
גביע שמנת חמוצה
חצי מיכל שמנת מתוקה
22 כפות סוכר

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

להרכבת העוגה
תבנית 24 עם דופן גבוהה משמנים היטב
מרפדים את תחתית התבנית עם הבצק
רצוי לעשות זאת עם היד ולא עם מערוך כי הבצק מעט דביק ומתפורר
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך כעשרים דקות עד להזהבה קלה של הבצק
מוצאים ומצננים
יוצקים מעל הבצק את תערובת הגבינות
לתוך התערובת מוסיפים את מחית הפרי ששמרנו בצד (לא את הרוטב)
מערבבים מעט עם סכין בזהירות
מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ואופים כשעה ועשרים
לאחר שעה ועשרים מכבים את התנור מוצאים את העוגה שופכים עליה את ציפוי השמנת ומחזירים לתנור
משאירים את העוגה להצטנן כשעתיים בתנור
לאחר שהעוגה הצטננה מוצאים מהתנור
שופכים מעל את רוטב התותים
מעבירים למספר שעות במקרר.

טיפ קטן רצוי לפרק את דופן התבנית רק אחרי קירור של העוגה במקרר
העוגה תיפרד לבד מהדופן ותצא מושלמת
בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה ותותים על בצק שקדים פריך
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “עוגת גבינה ותותים על בצק שקדים פריך / כרמית דהאן

  1. מה הקטע בכל העוגות של כרמית דהאן שכתוב 22 כפות סוכר או קורנפלור? הכוונה ל-2 כפות.נכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *