עוגת גבינה ועוגיות

עוגת גבינה ועוגיות, עוגה פשוטה מאוד להכנה. בלי הפרדות ביצים, בלי תבנית מים חמים בתנור, בלי לחשוש אם תתפח או תצנח, תיסדק או תימעך. איך שתכניסו זה מה שתקבלו. מערבבים הכל בקערה וזה הכל.

בעיקרון, המתכון הוא לחיתוכיות גבינה פשוטות פשוטות בלי בסיס ובלי קישוט..אבל יצא שהכנתי אותה לפני פסח ורציתי לחסל חמץ ? אז השתמשתי בעוגיות שהיו בבית וטחנתי אותם לתערובת הבסיס.

יצאה עוגה יפה במראה ועוד יותר כייף זה שהיא ממש קלה, פשוטה ומהירה להכנה..ונראית סוף הדרך.

מוכנים?

עוגת גבינה ועוגיות.קלה להכנה

עוגת גבינה ועוגיות /אתי משה-חביב:

תבנית/רינג מס' 20 או 22.
לבסיס:
200 גרם עוגיות טחונות
1/2 פחית חלב מרוכז (מי שלא רוצה להשתמש בחלב מרוכז אפשר להשתמש ב 100 גרם חמאה מומסת)
לערבב יחד ולהדק לתחתית התבנית/רינג.

לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5% (3 גביעים)
3 ביצים
1.5 חבילות אינסטנט פודינג וניל (חבילה וחצי- 120 גרם)
1/2 כוס סוכר (או תחליף סוכר למי ששומר או אסור לו)
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון מלימון שלם (לא חובה אם לא אוהבים)
*** אם מכינים את חיתוכיות הגבינה ללא בסיס להוסיף לעיסה כף גדושה של קורנפלור ***

הכנה:
לשים בקערה את הגבינה, הביצים והלימון ולערבב עם מטרפה ידנית. להוסיף את הסוכר והסוכר וניל ולערבב שוב.
לסיום להכניס את הפודינג ולערבב (אם מכינים ללא בסיס אז להוסיף גם את הקורנפלור בשלב הזה).
להעביר לתבנית/רינג מס' 22 לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 45 דקות. (לצריבה של החלק העליון בעוגה ניתן לשים את העוגה בחלק העליון של התנור ב 3 דקות האחרונות של האפייה).
לאחר 45 לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתוך התנור ל 15 דקות. להוציא מהתנור לצינון. ולמקרר. לא לחתוך לפני שהעוגה קרה מאוד.

לקישוט:
קרם שנטילי-
להקציף 1 שמנת מתוקה עם 2 כפות גדושות אבקת סוכר.
לזלף בצידי העוגה ככתר.
לקשט עם תותים מסוכרים-
לחתוך תותים לעיגולים ולשים אותם בקערה עם סוכר וניל. לסדר את התותים המסוכרים על העוגה לפי איך שאוהבים ורוצים.

טיפים ורעיונות:

***ניתן להכין עם שארית העוגיות הטחונות, הקרם והתותים גם קינוחי כוסות.***

*ניתן להכין תחתית של עוגיות למטה- לטחון ביסקוויטים ולהמיס חמאה ולערבב לעיסה משומנת ולהדק לתחתית התבנית ומעל לשפוך את עיסת העוגה.

*** במקור העוגה היא עוגת גבינה ריבועים או כמו שמכירים אותה בשם חיתוכיות גבינה. לכן ניתן להכין את העוגה כחיתוכיות, ללא בסיס, ללא קרם וקישוט מעל. פשוט עוגת גבינה פשוטה מאוד וללא מאמץ, בלי הפרדת ביצים, בלי נפילות ובלי מים בתחתית העוגה. לאפות בתבנית קטנה ומרובעת ושהעוגה מוכנה לחתוך לקוביות. במידה והחלטתם להכין את העוגה כחיתוכיות גבינה, הוסיפו כף גדושה של קורנפלור לתערובת. כך העוגה תהיה יציבה יותר וגם כמובן כשרה לפסח. ***

מתכון לעוגת גבינה ועוגיות
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *