יש שפע של עוגות גבינה אפשריות..עם קמח/בלי קמח, עם תבנית מים בתחתית/ללא תבנית מים בתחתית, עם הפרדת ביצים/ללא הפרדת ביצים, כן פותחים תנור/לא פותחים תנור ועוד..
העליתי לאתר מספר מתכונים לעוגות גבינה המנסים את כל האופציות. כל אחד טעים בפני עצמו, הכנה פשוטה או הכנה מורכבת, תיכנסו ותחליטו בעצמכם למה אתם מתחברים.. 🙂
הפעם קבלו מתכון עוגת גבינה אפויה מושלמת, מוסברת היטב עם הוראות הכנה ברורות. שיהיה בהצלחה 🙂
עוגת גבינה אפויה מושלמת /אתי-משה חביב:
תבנית או רינג מס' 24.
(אני השתמשתי ברינג)
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
150 גרם חמאה מומסת
לערבב בקערה את הביסקוויטים עם החמאה המומסת וללוש עם הידיים עד שהחמאה מכסה ועוטפת את כל הפירורים.
להעביר את פירורי החמאה העטופים לתחתית התבנית או הרינג ולהדק היטב.
להכניס בינתיים למקרר עד שהעיסה של העוגה מוכנה.
לעוגה:
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1+1/4 כוס ורבע סוכר = 250 גרם סוכר בכוס מידה (בכוס חד פעמית לשתיה חמה= 245 גרם סוכר)
2 סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה 9%- מומלץ לסנן נוזלים
1 שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
1 גבינת שמנת 25% (210 גרם)
כפית מיץ מלימון טרי או גרידת לימון מחצי לימון
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות שטוחות קמח (לא חובה אם רוצים אותה לפסח או ללא גלוטן)
4 כפות שטוחות קורנפלור
הכנה:
להכין 2 קערות.
1. קערת המיקסר ובה החלבונים.
2. קערת הרטובים- הגבינות ,החלמונים והלימון.
להקציף במהירות גבוהה את החלבונים 10 שניות לבד עוד בלי סוכר, לאחר 10 שניות להזרים את הסוכר והסוכר וניל בזרם דק תוך כדי הקצפה לתוך החלבונים.
להקציף לקצף לבן ורך. שלא יהיה קצף קשה ולא להקציף מידיי (כך יכנס אויר ותהיה התפחת יתר וסדקים).
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות עם החלמונים והלימון. לערבב עד איחוד שלא יהיו גושים.
להכניס לתערובת הזאת את היבשים- הקמח,קורנפלור והאינסטנט פודינג. לערבב עם מטרפה ידנית עד שאין גושים.
לאחד תערובות.
להעביר את העיסה שהחלמונים בתוכה לתוך קצף החלבונים ולערבב במהירות הכי הכי נמוכה שיש במיקסר או לערבב באופן ידני בתנועות קיפול. רק עד איחוד חומרים,לא צריך יותר מידיי.
להעביר את תוכן העיסה על תחתית הביסקוויטים ולהכניס לתנור שחומם מראש (עם תבנית מים בתחתית התנור) על חום 200 מעלות למשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות להוציא את העוגה מהתנור ולהנמיך את התנור לחום 160 מעלות. בזמן הזה להעביר סכין מסביב לדפנות העוגה לשחרור אויר ולאפייה אחידה.
להמשיך אפייה בחום 160 מעלות למשך שעה ורבע עד שעה וחצי.
לאחר שהעוגה מוכנה, לכבות את התנור ולא לפתוח או להוציא את העוגה מהתנור בשעתיים הקרובות. להשאיר את העוגה בפנים.
מתכון לעוגת גבינה אפויה מושלמת.
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
היי אתי, אפשר במקום הגבינת שמנת עוד גבינה 9% או שמנת חמוצה?
אפשר אבל אז כבר עדיף להכין מתכון מתאים. יש באתר מתכונים לעוגות גבינה רק עם גבינה לבנה ושמנת בלי גבינת שמנת.
לדעתי יותר מומלץ עם גבינת שמנת.
בהצלחה 🙂
יצא לי קשה ואמרו לי שהפודינג מיותר!
עוגות גבינה אפשר להכין במגוון דרכים. אפשר עם פודינג ואפשר בלי. אפשר עם קורנפלור ואפשר בלי, אפשר עם קמח ואפשר בלי. אני אוהבת עם אינסטנט פודינג בגלל טעם הוניל וגם כדי להקשות את העיסה, פחות אוהבת עוגות גבינה רוטטות. אבל זה עניין של טעם אישי 🙂
היי אתי
הגעתי למתכון דרך קישור של קרוטית.
בתמונה נראים פני העוגה (עוגת גבינה אפויה מושלמת ) כאילו מפוזרים עליה פירורים.???
אפשר הסבר, בבקשה?
תודה.?
השכבה למעלה פשוט אפויה היטב ולכן קיבלה צבע כהה יותר,אין בה פירורים. הפירורים הם בתחתית העוגה.. 🙂
היי אתי אפשר להשתמש בתבנית חד פעמי עגולה של 25 ס״מ?
תמיד עדיף להשתמש בתבנית רגילה ולא חד פעמית.
לעוגות צריך שיהיו גם שוליים גבוהים שיהיה לאן להעלות.
אין טעות במשקל הסוכר? כוס תקנית של סוכר זה 120 גרם. אז איך כוס חד"פ זה 245 גרם?
כוס מידה של סוכר = 200 גרם.
כוס חד פעמית שתיה חמה= 245.
בכל מקרה הנכון הוא הגרמים, תמיד כדאי להשתמש במשקל ולא לפי כוסות.
אתי חביב, תודה על מתכון פשוט ומושלם.
ככ הרבה פעמים ניסיתי וזו פעם ראשונה שהצלחתי.
איזה יופי, שמחה שהצלחת ואהבת:)