עוגת גבינה אפויה גבוהה

עוגת גבינה אפויה גבוהה וקלאסית, באמת שהיא לא מסובכת, תעקבו אחרי ההוראות ותראו תוצאות שוות. סך הכל צריכים 2 קערות, אחת חלבונים וסוכר ובשניה כל השאר.. עד עכשיו פשוט, נכון?

מחברים בין הקערות ומכניסים לתנור ומפנים לעצמכם שעה וחצי של שקט, היא בתנור ואתם יכולים להתפנות לדברים אחרים.

האמת, אבל אל תגלו.. ששש… אני לא חסידה של עוגות גבינה אפויות, מכינה פעם בשנה בחג שבועות.. גם שאר בני הבית אצלי לא עפים על עוגות גבינה אפויות.. (עוגות גבינה קרות לעומת זאת אנחנו מאוד אוהבים:) אבל זה כבר למתכון אחר.. חחח…) אבל העוגה הזאת מאוד מוצלחת ויוצאת מהממת וגם מקבלת מקום של כבוד בחג שבועות.

אני אוהבת את העוגה נקיה בלי קישוטים, אתם יכולים לקשט עם אבקת סוכר, קרם, פירות או מה שאתם אוהבים.

בקיצור, תכינו ותשלחו לי תמונות.. מחכה לכם:)

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

עוגת גבינה אפויה גבוהה / קראנצ'ית:

לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים (שרוול)
100 גרם חמאה

למלית:
250 גרם גבינת טוב טעם
750 גרם גבינה לבנה 5%
150 גרם גבינת ריקוטה
6 ביצים L
כוס סוכר – 200 גרם. מחלקים ל 150‪+50
2 סוכר וניל
100 גרם שמנת מתוקה 38%
50 גרם קורנפלור
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
כף מיץ לימון/כפית גרידת לימון (לא חייב)

הכנה:
הכנת הבסיס:
לטחון את הביסקוויטים דק דק, להמיס את החמאה למצב נוזלי. לחבר ביניהם ולערבב עד שכל הביסקוויטים עטופים בחמאה.
לרפד את תחתית התבנית עם הביסקוויטים העטופים בחמאה, להדק לתחתית.

הכנת המלית:
מפרידים ביצים-בין חלמונים וחלבונים.
קערה 1- חלבונים עם 150 גרם סוכר- 3/4 כוס.
מקציפים במיקסר יחד עד קבלת קצף יציב.
קערה 2- כל שאר הרכיבים- חלמונים, 50 גרם סוכר (1/4 כוס) , גבינות, קורנפלור, פודינג, שמנת. מערבבים הכל יחד בעזרת מטרפה ידנית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
חיבור התערובות:
מקפלים את תערובת הקצף יחד עם תערובת הגבינות עד שמתקבלת תערובת בעלת מרקם אחיד.
מעבירים את העיסה לרינג 20 או 22 או 24 או סיר ג'חנון, לרפד את התחתית והשוליים בנייר אפיה, בתחתית יש את הביסקוויטים הטחונים העטופים בחמאה ומעליהם לשפוך את המלית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150-160 מעלות (אני ניסיתי פעם באפיה רגילה ופעם עם טורבו,בשני המקרים יוצא טוב) עם תבנית מים בתחתית. אפיה לשעה וחצי (תנורים חזקים מספיקה שעה, אתם כבר מכירים את התנור שלכם). לפתוח תנור לשחרור אדים כל 20-30 דקות (כן, כן, קראתם נכון).ממש רק לפתוח שניה ולסגור, לא פתיחה מלאה של דלת התנור, רק טיפונת לשחרר כל פעם אדים.
אחרי שעה וחצי לכבות תנור ולהשאיר את העוגה בתנור כבוי לשעתיים-שלוש נוספות (לא לפתוח תנור בזמן הזה).
להעביר את העוגה למקרר ורק יום למחרת לשחרר מהרינג.
ניתן לקשט באבקת סוכר או קרם שמנת/ תותים או להשאיר אותה נקיה, מה שאתם אוהבים.

מתכון עוגת גבינה אפויה גבוהה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת גבינה אפויה גבוהה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 thoughts on “עוגת גבינה אפויה גבוהה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *