עוגת ביסקוויטים זאת העוגה הכי פשוטה, קלה ומהירה להכנה. אפילו אין צורך באפייה וכל מי שאוכל ממנה מתאהב. עוגה אהובה על ילדים והם יכולים להכין אותה אפילו בעצמם..
את עוגת הביסקוויטים אפשר להכין במגוון וריאציות- עם קרם וניל בלבד, עם קרם וניל וקרם שוקולד, עם קרם גבינה (תוספת גבינה לבנה לקרם וניל), ניתן להכין אותה עגולה, מלבנית, מרובעת ואפילו כקינוח כוסות.
אפשר להשאיר קרם למעלה או לשפוך עליה גנאש שוקולד, ניתן לפזר מעל שוקולד מגורד או כל צורה של שוקולד שמתחשק.
בקיצור, עוגה ממש ממש ממש קלה עם מגוון וריאציות, כך שכל מה שצריך זה רק להפעיל את הדמיון.. גם אין צורך בהרבה חומרים כדי להכין אותה, לרובנו אלו חומרים זמינים שנמצאים בכל בית.
כל פעם אני מכינה את העוגה בצורה אחרת.. פעם בחרתי להכין את העוגה חצי וניל וחצי שוקולד ועליה שפכתי מעל נטיפי שוקולד מומס… ופעם בחרתי להכין רק מקרם וניל ועל הכל לשפוך ציפוי שוקולד וקישוט עם כדורי קליק ופעם בחרתי גם כעוגה בכלל עגולה ומלכותית (ראו באתר מתכון לעוגת ביסקוויטים מלכותית) וכמעט בכל פעם מכינה בוריאציה שונה.
איך שלא תבחרו להכין אותה, קחו בחשבון שזאת עוגה שמתחסלת ממש מהר.. 🙂
עוגת ביסקוויטים /אתי משה-חביב:
***כמות הרכיבים תלויה בגודל התבנית שתבחרו***
רכיבים:
375 גרם ביסקוויטים (חבילה וחצי. כל חבילה שווה 250 גרם)
כוס וחצי חלב
לעוגת ביסקוויטים חצי שוקולד וחצי וניל:
מקציפים שתי קצפות: אחת וניל, שנייה שוקולד: (אפשר כמובן להכין רק עם קרם וניל כמו עוגת ביסקוויטים מסורתית, רצוי להכפיל כמויות אם מכינים רק וניל או רק שוקולד)
לקרם וניל:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כוס חלב
כף סוכר.
לקרם לשוקולד:
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 שמנת מתוקה
כוס חלב
כף סוכר.
להכנת עוגת ביסקוויטים רק עם קרם וניל:
2 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל (160 גרם סך הכל)
2 כוסות חלב
2 כפות שטוחות סוכר
להקציף הכל יחד במיקסר לקצף יציב ורך למגע. הקרם מתייצב עוד במקרר, אין צורך להכין קצפת קשה מידיי.
יש כאלה שמכינים עם קרם גבינה, פשוט מוסיפים לכל התערובת של הקרם וניל גם גביע או שניים של גבינה לבנה (תלוי בכמות שהכנתם).
אצלי פחות אוהבים עם תוספת גבינה..
הכנה:
לוקחים ביסקוויטים וטובלים כל ביסקוויט בחלב ממש שנייה מכל צד ומסדרים בתבנית שכבה ראשונה (כמות הביסקוויטים תלויה בגודל התבנית, אני השתמשתי בחבילה וחצי),כל חבילה 250 גרם.
מקציפים שתי קצפות:
אחת וניל,שנייה שוקולד.
אם בחרתם רק קרם וניל אז מקציפים רק וניל.
אחרי שמסדרים את הביסקוויטים בשכבה הראשונה מורחים שכבה מקרם הווניל, שוב מסדרים ביסקוויטים טבולים בחלב ואחר כך שכבת קרם שוקולד, שוב ביסקוויטים ושוב וניל. סה"כ 3 שכבות. כמובן שאפשר יותר שכבות ובהתאם להכין יותר קרם. כמובן שאם בחרתם רק קרם וניל אז למרוח אחרי כל שכבת ביסקוויטים קרם וניל. מסיימים את העוגה עם קרם ולא ביסקוויטים.
אפשר לזלף את שאריות הקרם על העוגה במגוון צורות וכמובן ניתן לקשט עם כל מה שאוהבים,אין חוקים.
אני מכינה ציפוי שוקולד שהמצאתי ואותו אני שופכת מעל שכבת הקרם האחרונה בעוגה:
50 גרם שוקולד מריר, 50 גרם שוקולד חלב, כפית גדושה ממרח נוטלה, 1/4 כוס חלב (טיפה פחות מרבע כוס). להמיס הכל יחד במיקרוגל ולערבב היטב לתערובת חלקה. לצנן מעט על ידי ערבוב מתמיד ולשפוך על השכבה האחרונה של הקרם.
להכניס את העוגה למקרר לפחות ל 4 שעות לפני פריסה ראשונה.
מתכון לעוגת ביסקוויטים
בהצלחה ובתאבון,אתי 🙂
אני ממליצה להוסיף חצי קופסה של גבינת לבנה לכל קצפת ( להקצפה קצרה ) ועוד קצת סוכר לפי הטעם. חצי כף סוכר וחצי סוכר וניל לכל קצפת. הגבינה משדרגת .
אפשר 🙂 גם כתבתי במתכון שיש כאלה שמוסיפים גבינה לבנה, שזה בעצם נקרא קרם גבינה ועדין יוצא נהדר. אצלי אוהבים את הקצפת/קרם נקיים..:)