עוגיות פיצוחים ב 5 דקות

עוגיות פיצוחים ב 5 דקות עבודה לט"ו בשבט או כל יום אחר בשנה.. נראה לכם לא הגיוני? תנסו אותי 🙂  עוגיות קלות, מהירות ופשוטות להכנה.
עוגיות ממכרות, מתפצפצות בפה וקראנצ'יות בטירוף..לא לשכוח שגם בריאות בנוסף לכל.. פשוט מושלמות.
העוגיות מורכבות ממגוון פיצוחים טבעיים, אין אפילו צורך לקלות אותם. פשוט מערבבם הכל, מסדרים בתבנית ולתנור.. 15 דקות אפייה ונגמר הסיפור.. שומרים בצנצנת אטומה ומנשנשים להנאתכם..
העוגות בריאות ולכן יכולות להיות מנת אנרגיה בין ארוחות, אפשר גם לפורר לתוך יוגורט ולהוסיף זילוף סילאן (מוזלי) וגם סתם כך אחרי ארוחה (למי ששומר כשרות העוגיות הן פרווה ולכן ניתן לנשנש אותן כקינוח מתוק לאחר ארוחה בשרית). בקיצור, מתאימות בכל מצב 🙂
אתם עוד פה? או שכבר סיימתם להכין? נכון זה היה מהיר וטעים? 🙂
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות

*עוגיות פיצוחים ב 5 דקות /אתי משה-חביב:

*מקור המתכון- דודה נירה- דודה של חברה ושותפה לאפיית העוגיות-לי רובין.

חומרים:
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם שומשום
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר חום

הכנה:
לערבב את הפיצוחים יחד עם הסוכר. להוסיף את החלבונים ולערבב היטב כך שכל הפיצוחים עטופים בחלבונים.
לקחת עם כפית מהמלית ועוד כפית שעוזרת לגרוף ולסדר את העיסה כמו שצריך. לסדר בצורת עוגיה על נייר אפייה בתבנית התנור עד שהעיסה נגמרת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 15 דקות.
לא לאפות יותר מידיי כי הן נוטות להישרף מהר.
העוגיות מתקשות שהן מתקררות לכן לא להילחץ אם הן נראות לכם קצת רכות בהתחלה.. הן מתקשות והופכות לקראנצ'יות ומתפצפצות בפה..
לשמור בצנצנת סגורה.

מתכון עוגיות ב 5 דקות לט"ו בשבט 
בהצלחה ובתיאבון, אתי:) 

*המתכון והתמונות מתוך יום אפייה משותף עם חברתי האהובה לי רובין.

עוגיות פיצוחים ב 5 דקות
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגיות פיצוחים ב 5 דקות
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 198 Review(s)

101 thoughts on “עוגיות פיצוחים ב 5 דקות

      1. קלות וטעימות בטירוף.תודה רבה יוצאת כמות של 40 יח' בערך כמובן תלוי בגודל. ממליצה להכפיל כמויות הן נעלמות בדקות

          1. עוגיות מאד טעימות וקל מאד להכין. הכנתי פעמיים בהפרש של כמה ימים וכולן התחסלו.
            תודה על המכון הטעים

          1. עוגיות קלות וטעימות. הילדים שלי אהבו. מכפילה כמויות ומוסיפה לפעמים קצת שוקולד ציפס.

    1. לא ניסיתי בדרך אחרת, אבל רסק תפוחים ידוע כתחליף ביצה, אפשר גם להשרות כף זרעי צ'יה בשליש כוס מים כך שהעיסה שיוצאת מההשרייה משמשת גם כן כתחליף ביצה.
      בהצלחה, מחכה לעדכון 🙂

    1. לא ניסיתי עם שיבולת שועל לכן לא יודעת לומר לך בודאות. אבל אם אין לך בעיה לעשות ניסיון את יכולה להוסיף לכמה עוגיות בודדות מתוך העיסה מעט שיבולת שועל ולראות אם זה אכן יוצא טוב . מוזמנת לעדכן 🙂

  1. מקסים
    הבן הצעיר שלי סוכרתי,
    מעולה גם לצליאקים וגם לסוכרתיים (ניתן להמיר לממתיקים) מדובר במתכון דל פחמימה
    מודה לך מאד

    1. אני מכינה תמצית סטיביה מעלים מיובשים. ממתיק טבעי מדהים ללא קלוריות. צריך ללמוד את הכמויות כדי שלא יצא מר. גם לעוגות וגם למיץ. תנסי

  2. זה לא מדע מדוייק.אני הוספתי שבולת שועל. חמוציות ללא סוכר ואפשר להוסיף מה שבא.והשתמשתי גם בחלמון וגם בחלבון

    1. נשאר קריספי כמו כל עוגיה אחרת. בתנאי ששומרים בתנאים הטובים, בתוך קופסא/צנצנת אטומה. אם יודעים שלא נאכל בשבוע שלאחר האפייה עדיף להקפיא ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה. שומר על הטריות.

  3. היי,
    לחולי הסכרת ואלו שרוצים, החלפתי סוכר בחמש שקיות סוכרלוז, יצא מושלם.
    מי שאוהב מתוק יותר, תטעמו עם האצבע
    דלית

  4. מעולה,נחטף,הפך מזמן לעוגיית הבית. יוצא כ 30 עד 35 עוגיות (5 שורות על 6 או 7 על נייר אפייה ישר בתבנית התנור). אני משחק עם המרכיבים, מוסיף פיסטוקים, או לוז, גורע משהו אחר, רק מקפיד על יחס כי400 גרם על שני חלבונים, וכן על הזמן המומלץ -15 דקות, לא יותר. הן מתייצבות והופכות לפריכות כמו שצריך. תודה אתי

  5. אחד הטובים.
    תודה
    מעתה לא נשאר חבלון מיותם בבית.

    אגב, אפשר לפורר ולשים על יוגורט או גלידה…

  6. ונראה מעולה הולכת להכין
    האם אפשר לשים את העיסה ישירות על מנגטים מנייר ולאפות איתם
    שיראו יפים ושווים בגודל ?

    1. האפיה כאן היא אפיה רגילה, אני מציינת במתכונים אם האפיה בטורבו.
      לא הייתי מוסיפה פצפוצי אורז.
      אם את רוצה פצפוצי אורז יש מתכון באתר לפצפוצי אורז עם שוקולד.

  7. אפשר לשחק עם כמות הפיצוחים? למשל בא לי להפחית מכמות אגוזי המלך ולשים יותר גרעיני דלעת וחמנייה.

  8. מידות בכוס מדידה בין לאומית
    International Measuring Cup
    50 גרם גרעיני דלעת = 1/2 כוס
    50 גרם שקדים מולבנים פרוסים = 3/4 כוס
    50 גרם שומשום = 1/4 כוס
    50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס = 1/3 כוס
    100 גרם גרעיני חמניה = 1/2 כוס
    100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס = 3/4 כוס
    כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.

  9. קל להכנה, טעים ממש , תודה! בדיוק המתכון שחיפשתי רק לא הוספתי אגוזי מלך כי פחות אוהבת אז הוספתי יותר דלעת ושקדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *