*עוגיות פיצוחים ב 5 דקות /אתי משה-חביב:
*מקור המתכון- דודה נירה- דודה של חברה ושותפה לאפיית העוגיות-לי רובין.
חומרים:
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם שומשום
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר חום
הכנה:
לערבב את הפיצוחים יחד עם הסוכר. להוסיף את החלבונים ולערבב היטב כך שכל הפיצוחים עטופים בחלבונים.
לקחת עם כפית מהמלית ועוד כפית שעוזרת לגרוף ולסדר את העיסה כמו שצריך. לסדר בצורת עוגיה על נייר אפייה בתבנית התנור עד שהעיסה נגמרת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 15 דקות.
לא לאפות יותר מידיי כי הן נוטות להישרף מהר.
העוגיות מתקשות שהן מתקררות לכן לא להילחץ אם הן נראות לכם קצת רכות בהתחלה.. הן מתקשות והופכות לקראנצ'יות ומתפצפצות בפה..
לשמור בצנצנת סגורה.
מתכון עוגיות ב 5 דקות לט"ו בשבט
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
*המתכון והתמונות מתוך יום אפייה משותף עם חברתי האהובה לי רובין.
נראה מעולה, טעים וקל 🙂
כמה עוגיות יוצאות בערך?
תודה. תלוי בגודל העוגיה שתכיני 🙂 אבל יוצאת כמות מכובדת.
קלות וטעימות בטירוף.תודה רבה יוצאת כמות של 40 יח' בערך כמובן תלוי בגודל. ממליצה להכפיל כמויות הן נעלמות בדקות
איזה כייף שאהבת:) עוגיות שמתחסלות במהירות:):)
עוגיות מאד טעימות וקל מאד להכין. הכנתי פעמיים בהפרש של כמה ימים וכולן התחסלו.
תודה על המכון הטעים
תודה רבה, שמחה שאהבת.
נראה מעולה! האם אפשר לשים פחות סוכר ואם כן מה המנימום הנדרש?
ניתן לשלב עם סילאן/מייפל במקום חצי מכמות הסוכר
עוגיות קלות וטעימות. הילדים שלי אהבו. מכפילה כמויות ומוסיפה לפעמים קצת שוקולד ציפס.
איזה כייף.. שמחה שאהבתם ❤️
אפשר לשים חצי כוס סילאן במקום סוכר חום?
לא ניסיתי אבל לא חושבת שזה תחליף טוב.
הכנתי אותן כבר פעמיים בדיוק כפי שרשום יצאו מעולות
איזה כייף. תודה:)
האם אפשר ללא ביצים? או ביצה שלמה ?
לא ניסיתי אחרת.
החלפתי את הסוכר עם סילאן טבעי, כ-2-3 כפות, יצא טעים מאוד!תודה!
נהדר ?
חלבון מוקצף??
לא. חלבון ישירות מהביצה לתערובת.בלי הקצפות ובלי בלאגן. מתכון ב 5 דקות,לא ? 🙂 ?❤
מדוע רק חלבון ולא כל הביצה עם החלמון?
החלבון "מדביק" את העיסה שלא תתפורר.
פעם שנייה שמכינה ויוצא נהדר. נחטף ביומיים לא נשאר כלום.
איזה כייף..תודה ❤
יש תחליף לחלבון? אולי רסק תפוחים? שיהיה טבעוני. ללא חלבון מן החי.
לא ניסיתי בדרך אחרת, אבל רסק תפוחים ידוע כתחליף ביצה, אפשר גם להשרות כף זרעי צ'יה בשליש כוס מים כך שהעיסה שיוצאת מההשרייה משמשת גם כן כתחליף ביצה.
בהצלחה, מחכה לעדכון 🙂
יש אפשרות להוסיך קצת שיבולת שועל ואם כן תוכלי לומר לי כמה להוסיף
לא ניסיתי עם שיבולת שועל לכן לא יודעת לומר לך בודאות. אבל אם אין לך בעיה לעשות ניסיון את יכולה להוסיף לכמה עוגיות בודדות מתוך העיסה מעט שיבולת שועל ולראות אם זה אכן יוצא טוב . מוזמנת לעדכן 🙂
האם הכוונה לסוכר דמררה או סוכר חום לח?
דמררה, למרות שזה לא ממש קריטי במקרה הזה.
בהצלחה 🙂
תודה על המתכון. כ״כ פשוט ומושלם!
תודה רבה 🙂
מקסים
הבן הצעיר שלי סוכרתי,
מעולה גם לצליאקים וגם לסוכרתיים (ניתן להמיר לממתיקים) מדובר במתכון דל פחמימה
מודה לך מאד
תודה שהכנת ואהבת 🙂
אני מכינה תמצית סטיביה מעלים מיובשים. ממתיק טבעי מדהים ללא קלוריות. צריך ללמוד את הכמויות כדי שלא יצא מר. גם לעוגות וגם למיץ. תנסי
תודה רבה על הטיפ.
אני רוצה להוסיף חמוציות נראה לך ילך?..
לא ניסיתי. את יכולה לנסות לשים בחלק מהתערובת,תבדקי אם זה נדבק לך או שהתערובת מתפוררת בעקבות התוספת.
אפשר להוסיף חמוציות ושבולת שועל
תודה על הרעיון
זה לא מדע מדוייק.אני הוספתי שבולת שועל. חמוציות ללא סוכר ואפשר להוסיף מה שבא.והשתמשתי גם בחלמון וגם בחלבון
אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
לא ניסיתי.
עוגיות מעולות. תודה על המתכון.
תודה רבה, איזה כייף:)
האם נשאר קריספי אחרי שמתקרר?
נשאר קריספי כמו כל עוגיה אחרת. בתנאי ששומרים בתנאים הטובים, בתוך קופסא/צנצנת אטומה. אם יודעים שלא נאכל בשבוע שלאחר האפייה עדיף להקפיא ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה. שומר על הטריות.
עוגיות נהדרות יוצאות מושלמות מתכון מעולה
תודה רבה, שמחה שאהבת:)
מעולה טעים
אני החלפתי את הסוכר החום בשליש סוכר לבן ושני כפות סיל
תודה
נהדר. שמחה שאהבת:)
סוכר חום דמררה או כהה?
דמררה
יצא מעולה!!! עשיתי בגירסה הטבעונית עם זרעי צ'יה
ממש תודה על מתכון מוצלח
איזה כייף, שמחה שאהבת.
אשמח אם תשתפי פה את הגירסה הטבעונית למי שירצה:)
האם צריך להקציף את החלבונים?
לא:)
משמין?
אם אוכלים הרבה אז כן. כמו כל דבר בחיים.:)
עוגיות נהדרות – כל כך טעימות; כולם התלהבו
תודה רבה על המתכון המהדר
איזה כייף, שמחה שאהבתם:)
יצאו מצויינות. תודה רבה על המתכון!
ממליצה מראש להכפיל כמויות ?
תודה רבה, שמחה שאהבת:)
היי,
לחולי הסכרת ואלו שרוצים, החלפתי סוכר בחמש שקיות סוכרלוז, יצא מושלם.
מי שאוהב מתוק יותר, תטעמו עם האצבע
דלית
נהדר. תודה על הטיפ.
אפשר להמתיק במייפל?
אני אישית לא ניסיתי אבל כתבו לי כמה שהכינו עם מייפל או דבש ויצא טוב. לשיקולך.
מעולה,נחטף,הפך מזמן לעוגיית הבית. יוצא כ 30 עד 35 עוגיות (5 שורות על 6 או 7 על נייר אפייה ישר בתבנית התנור). אני משחק עם המרכיבים, מוסיף פיסטוקים, או לוז, גורע משהו אחר, רק מקפיד על יחס כי400 גרם על שני חלבונים, וכן על הזמן המומלץ -15 דקות, לא יותר. הן מתייצבות והופכות לפריכות כמו שצריך. תודה אתי
איזה יופי, שמחה שאהבתם:)
טיפ מצויין לגבי שינוי באגוזים תוך שמירה על היחסים/כמויות
הוספתי חמוציות…מעולה.
מעולה:)
החלפתי סוכר ב2 כפות דבש. הוספתי חמוציות ללא סוכר. עוגיות נהדרות.
נהדר, תודה על הטיפ:)
היי העוגיות התפרקו אחריהאפיה ונהיו מקשה אחת יש דרך להציל ???
צריך לחכות שיתקררו ורק אז להוציא מהתבנית. הן לא אמורות להתחבר או להתפורר.
אחד הטובים.
תודה
מעתה לא נשאר חבלון מיותם בבית.
אגב, אפשר לפורר ולשים על יוגורט או גלידה…
לגמרי.. שמחה שאהבת:)
ונראה מעולה הולכת להכין
האם אפשר לשים את העיסה ישירות על מנגטים מנייר ולאפות איתם
שיראו יפים ושווים בגודל ?
אני לא ניסיתי אבל שלא יהיו עבים מידיי אם את שמה במנגטים.
ניסיתי ואהבתי!
בפעם הבאה אכין כמות כפולה!!
איזה כייף שאהבת, ממש אי אפשר להפסיק לנשנש אותן:)
תודה על הרעיון
אפשר לקבל את הכמויות בכוסות וחלקי כוסות במקום במשקל?
במקרה הזה הכי מומלץ לעבוד עם משקל, לא מדדתי אף פעם בכוסות (לכל אחד יש כוס אחרת בבית, לא כל כוס היא זהה לכן עדיף במשקל).
ישלי רק שקדים, שומשום, צנוברים ופקאן סיני… מתקשה להתאפק, אז מנסה…
מחכה לעדכון:)
האפיה היא בטורבו או באפייה רגילה?
האם אפשר להוסיף גם פצפוצי אורז?
האפיה כאן היא אפיה רגילה, אני מציינת במתכונים אם האפיה בטורבו.
לא הייתי מוסיפה פצפוצי אורז.
אם את רוצה פצפוצי אורז יש מתכון באתר לפצפוצי אורז עם שוקולד.
הי
הכנתי יצא מאוד טעים אבל התחתית נשארה רכה ולא קראנצ׳ית. מדוע?
להמשיך לאפות עוד טיפה, העוגיות מתקשות לגמרי לאחר שהן מתקררות לגמרי.
אפשר לשחק עם כמות הפיצוחים? למשל בא לי להפחית מכמות אגוזי המלך ולשים יותר גרעיני דלעת וחמנייה.
בטח,אפשר.
מידות בכוס מדידה בין לאומית
International Measuring Cup
50 גרם גרעיני דלעת = 1/2 כוס
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים = 3/4 כוס
50 גרם שומשום = 1/4 כוס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס = 1/3 כוס
100 גרם גרעיני חמניה = 1/2 כוס
100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס = 3/4 כוס
כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.
תודה
קל להכנה, טעים ממש , תודה! בדיוק המתכון שחיפשתי רק לא הוספתי אגוזי מלך כי פחות אוהבת אז הוספתי יותר דלעת ושקדים
מעולה. שמחה שאהבת.
האם ניתן להשטיח הכל בתבנית ולאחר האפייה לחתוך?
לא ניסיתי, אבל שווה לנסות. תעדכני אם הכנת ככה ואיך יצא.
מעולות !! פשוטות להכנה, מרבית המרכיבים בריאים ואני מתבקשת להכין בפעם השלישית :))
שמחה שאהבת.
עוגיות ממכרות בהחלט. תהנו.