עוגה בחושה יוגורט ודובדבנים

עוגה בחושה עם יוגורט ודובדבנים שהכנתי בשתי גירסאות שונות. אותו המתכון עם שתי אפשרויות שונות ותוצאות שונות.
הגירסה הראשונה והפשוטה יותר היא עוגה בחושה יוגורט ודובדבנים שבה שמתי את העיסה בתבנית וסידרתי מעל דובדבנים חצויים. שזה המתכון שכאן למטה.
בגירסה השניה הכנתי עוגה בסגנון של טארט טאטן או עוגה הפוכה כאשר הדובדבנים נאפים שהם מקורמלים ומסודרים בתחתית התבנית וכאשר העוגה מתקררת הופכים והפרי הופך להיות בחלק העליון. המתכון כאן: https://crunchit.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%99%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%98-%d7%95%d7%93%d7%95%d7%91%d7%93%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%94%d7%a4%d7%95%d7%9b%d7%94/
כדי לא לבלבל אתכם שמתי כל מתכון בנפרד.

העוגות יצאו פשוט מפתיעות וטעימות, לא יאומן כמה שהן יצאו אווריריות , המרקם יוצא בין עוגת גבינה לעוגת טורט, ביחד עם דובדבנים חמצמצים קלות בעוגה אחת ובשניה בטעם מקורמל ומתקתק.. פשוט מעדן.

בקיצור, נשארתם עם יוגורט במקרר ועם פירות כמו דובדבנים, משמשים או שזיפים, זה הזמן לתת להם את הבמה הראויה להם ולהכניס אותם לעוגה שהכי מתאימה להם.

הפעם המתכון הוא לעוגה הבחושה עם היוגורט והדובדבנים..

הכנתם? אהבתם? תשלחו לי תמונות לפייסבוק או לאינסטגרם , מחכה לכם ❤

עוגה בחושה יוגורט ודובדבנים/ אתי משה-חביב:

התבנית שהשתמשתי היא תבנית פאי גדולה ועמוקה בקוטר 26.

לעיסה-
כוס סוכר (200 גרם)
2+1/4 כוסות קמח (315 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
2 גביעי יוגורט בטעם טבעי (400 גרם)
2 סוכר וניל
3/4 כוס שמן (150 גרם)
5 ביצים L

כמות הדובדבנים:
כ 20 דובדבנים חצויים לחצי ללא גרעין.

לפני הכניסה לתנור

הכנה:
לעיסת העוגה-
להקציף ביצים שלמות עם סוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. בערך 5-6 דקות הקצפה במהירות גבוהה. לאחר שמתקבל קצף תפוח ובהיר,להנמיך את מהירות המיקסר.
בקערה נפרדת לערבב את היבשים ולנפות אותם.
להוסיף לקציפת הביצים בזרם דק ובמהירות נמוכה את השמן, להוסיף מעט מהיוגורט ומעט מתערובת היבשים, לשים יוגורט ויבשים לסירוגין, לסיים עם היבשים. להקציף עד קבלת עיסה חלקה.

לשמן תבנית מס' 24 ,אני שמתי בתבנית פאי עמוקה, לשפוך את כל העיסה פנימה ולסדר מעל את הדובדבנים כאשר הצד העגול כלפי מעלה, לא לדחוף פנימה את הדובדבנים, רק להניח ולדחוף טיפה עם האצבע, ממש טיפה. העיסה עולה באפיה ולכן הדובדבנים מסתדרים לבד בזמן האפיה.
אפיה בחום 175 מעלות כ 40 דקות, עד שמזהיב מעט מעל וקיסם יוצא יבש. כל תנור הוא אחרת לכן תשימו לב לפי הצבע ושיטת הקיסם.

מתכון עוגה בחושה יוגורט ודובדבנים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגה בחושה יוגורט ודובדבנים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *