סלט חצילים מבושלים הכי טעים עם החלה של שבת, טעים חם ישירות מהמחבת או קר מהמקרר, פשוט מושלם. ניתן להכין חריף ואפשר גם לא. מתאים לאירוח, לשולחן שישי, לסלטי על האש ובעצם כמעט עם כל דבר.
אחד הסלטים האהובים עליי. ממליצה בחום.
סלט חצילים מבושלים /אתי משה-חביב:
1 חציל- חתוך לקוביות
1/2 גמבה חתוכה לקוביות או רצועות קטנות
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
מי שרוצה חריף ניתן כמובן לשים גם פלפל חריף יחד עם הגמבה
(אחרי שמתקרר אפשרי להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך לקוביות למי שרוצה)
חופן פטרוזיליה קצוצה לסיום
הכנה:
לחתוך את החציל לקוביות, לפזר מעליו קצת מלח ולשים במסננת להוצאת הנוזלים. לאחר מכן להעביר את החציל ללא הנוזלים לנייר מגבת על מנת לספוג את המים של החציל.
לטגן את קוביות החציל היבשות ולהניח בניר סופג לספיגת שמן הטיגון.
במחבת עמוקה או סיר לטגן ב 6 כפות שמן חצי גמבה עד ריכוך קל, להוסיף 2 שיני שום קצוצות לשתי שניות בדיוק ואז להוסיף 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות. לצמצם את הרוטב.
להוסיף תבלינים- כפית שטוחה סוכר, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומעט כמון. להוסיף את החצילים המטוגנים, לערבב ולבסוף להוסיף מעט פטרוזיליה.
מתכון סלט חצילים מבושלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂