סינטה וירקות צלויים בתנור היא אחת המנות האהובות עליי, כל כך טעימה, ממש מרשימה, הריח משגע והטעם מושלם.
מנה מתאימה לאירוח (אם יש מעל 4 סועדים להכפיל את כמות הירקות הכתובה במתכון), מתאימה לארוחת ערב חגיגית וגם שיש חשק לארוחה טובה, עשירה, משביעה ובריאה. המנה עם 2 כפות שמן בלבד! ויש בה את כל מה שצריך בארוחה. להגיש לצד סלט עלים מרענן שיאזן את המנה העשירה והעמוסה שלנו 🙂
אז שבא לכם לארח מכל הלב ולעשות רושם על האורחים, זאת המנה המושלמת .. אל תשכחו לפרוס את נתח הסינטה על שולחן האירוח מול הסועדים, ככה תגרמו לארוחה לא רק להיראות טוב אלא גם להיכנס לאווירה מרשימה ומכובדת 🙂
אל תשכחו לרשום לי איזה מחמאות קיבלתם 😉
סינטה וירקות צלויים בתנור / אתי משה-חביב:
למרינדה של הסינטה-
1.5 קילו סינטה
כף חרדל גרגירים
כף חרדל רגיל
כף חרדל דיז'ון
2 כפות מלאות דבש
3 כפות צ'ילי מתוק (אפשר גם חריף)
פלפל גרוס (לפי הטעם,מומלץ הרבה)
מלח גס (לפי הטעם)
בזיליקום- 8 עלים קצוצים
מרווה- 8 עלים קצוצים
רוזמרין- 20 ענפים דקים קצוצים
הכנה-
לערבב את הכל יחד בקערה, להכניס את הסינטה ולמרוח את הנתח מכל הכיוונים עם הרוטב. להשאיר את הסינטה בתוך המרינדה ולהניח בצד בזמן שמכינים את השאר.
ירקות שורש-
6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לפלחים עבים
2 בטטה חתוכים לפלחים עבים
5 בצלצלי שאלוט קטנים
1 ראש שום שלם (לא מקולף או פרוס)
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי ענף של רוזמרין
הכנת הירקות-
לטגן את כל המרכיבים יחד,לערבב מידי פעם.
שטיפונת משחים להוציא את הירקות לקערה בצד.
צליית הסינטה בסיר-
להניח את הסינטה עם המרינדה שנדבקה אליה (תישאר עוד מרינדה בקערה.מה שנשאר בקערה לא להוסיף עדיין בשלב הזה של סגירת הבשר). לצרוב ולסגור מכל הכיוונים את הסינטה במחבת/סיר שהיו בו הירקות (לא לשטוף את הסיר בין לבין).
לאחר שהסינטה מוכנה להוציא אותה בחזרה למרינדה הנותרת שבקערה.
סידור הסיר לפני הכניסה לתנור:
בתחתית את ירקות השורש ומעליהם את הסינטה ושאר המרינדה.
לתנור שחומם מראש על חום 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה (תלוי מה מידת העשייה שאתם אוהבים).
שמוכן,להוציא את התבנית ולא לחתוך את הסינטה לפחות 15 דקות על מנת שהמיצים ישארו בפנים והסינטה תישאר עסיסית.
מתכון לסינטה וירקות צלויים בתנור.
בתיאבון ובהצלחה, אתי 🙂
מושלם
תודה רבה 🙂
היי אתי! אפשר להשתמש בכל נתח בשר? ואם כן, זמן האפיה יהיה שונה?