סושי שוקולד

סושי שוקולד קוקוס מטורף.. מי שאוהב שילוב של קוקוס ושוקולד יתאהב בקינוח המושלם הזה.

אפשר להכין את הסושי בגרסת פרווה ואפשר בגרסה חלבית. אני העדפתי להכין בגרסה החלבית כי זה תמיד טעים יותר:)

את ציפוי השוקולד צריכים להכין בקפידה ולהוציא בזמן מהמקפיא, לגלגל עם המילוי ולהחזיר למקפיא שוב. כל הזמן חשוב לשמור על הציפוי שח השוקולד קר ולעבוד בסביבה קרה, כל מגע מיותר גורם לשוקולד להיות נמס. אין בעיה להחזיר למקפיא כל פעם שתצטרכו. לא קורה לזה כלום. שאתם מרגישים שהשוקולד רך לכם לעבודה, תחזירו למקפיא. תשחקו עם זה עד שתצליחו ליצור את הצורה הנכונה.

המילוי הוא כמובן של באונטי וכדורי רפאלו, אפשר להכין ממנו גם כדורי רפאלו או באונטי. מילוי שאי אפשר להפסיק לנשנש:)

הקינוח הוא ללא קמח, ללא גלוטן, ללא אפיה ולכן מתאים גם לפסח, לצליאקים, לרגישים לגלוטן וכיו"ב. כמו כן הוא ללא צורך במיקסר או ערמות כלים:)

כתבתי לכם שתי אופציות למתכון-אחת חלבית ואחת פרווה.

סרטון להכנת הסושי שוקולד תמצאו שמור אצלי באינסטגרם, כנסו לעקוב:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

סושי שוקולד קוקוס /אתי משה-חביב:

לגרסה חלבית:

לציפוי שוקולד-גרסה חלבית: 

500 גרם שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד מריר

למילוי-גרסה חלבית:
1 פחית חלב מרוכז – 397 גרם
1/2 חבילת שמנת מתוקה (125 גרם)
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד לבן
3 כוסות קוקוס (300 גרם)

לציפוי:
קוקוס לבן

לגירסת הפרווה:

לציפוי שוקולד-פרווה:
500 גרם שמנת צמחית
500 גרם שוקולד מריר

למילוי-פרווה:
500 גרם שמנת צמחית
2 כפות סוכר
1/2 אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
2 כוסות קוקוס לבן
להקציף שמנת, סוכר ופודינג וניל לקצף רך, להוסיף לסיום את הקוקוס ולקפל פנימה.
תהליך הרכבת המנה אותו תהליך כמו החלבי.

הכנה:
לציפוי השוקולד:
להמיס את השוקולד בשמנת המתוקה החמה. לשטח על תבנית-את התבנית לרפד בניילון נצמד ועל הניילון לשפוך את הציפוי.לקרר במקפיא כשעה או עד שהשוקולד יציב. מומלץ לא להקפיא יותר מידיי, אחרת זה יקפא וישבר וגם לא פחות מידיי אחרת זה ימס ולא תוכלו לעבוד עם השוקולד.
הכנת המילוי:
לערבב את החלב המרוכז והקוקוס יחד. את השמנת לחמם יחד עם החמאה והשוקולד הלבן עד המסת השוקולד למרקם חלק. לסיום לחבר את שתי התערובות.
להעביר לשק זילוף.

הרכבת המנה:
לזלף את המילוי כפס על ציפוי השוקולד, לקפל לרולדה (הקיפול הוא רק עד סגירת המילוי, לא לגלגל בכל השוקולד שנשאר, מהשוקולד הקר יוצאות 3-4 רולדות) , להעביר לתבנית עם ניילון נמצד ועליה קוקוס, ככה להכין 3-4 רולדות מהציפוי והמילוי.
לגלגל לרולדות ולהקפיא ל3 שעות לפחות.
מוציאים מהמקפיא ומגלגלים שוב בקוקוס. חותכים לעיגולים.
אופציה להגשה: ניתן להגיש עם סירופ שוקולד מעל, או שוקולד חם מעל. הסושי שוקולד אמור להיות קר מהמקפיא ורק שאוכלים מזלפים מעל שוקולד חם ואוכלים. אפשר גם בלי לזלף שוקולד בכלל, לאכול ככה ישירות מהמקפיא.

מתכון סושי שוקולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

דירוג
שם המתכון
סושי שוקולד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
1.51star1stargraygraygray Based on 10 Review(s)

16 thoughts on “סושי שוקולד

    1. השוקולד לא מתקשה עשיתי רק חצי כמות שוקולד וחצי כמות שמנת מתוקה ועדיין נשאר נוזלי. ניתן לתיקון או לזרוק?

  1. היי, הוראות ההכנה למתכון הפרווה לא מדוייקות, תוכלי לחדד?
    רשום "לערבב" , לא צריך להקציף את השמנת עם הפודינג ולהוסיף את שאר המצרכים?

    1. זה מחייב הקפאה, אלא אם כן תכיני את השוקולד בצורה שונה שתישמר יותר יציבה או להוציא לשולחן ישירות מהמקפיא 10 דקות לפני אכילה. השוקולד מסביב לא נמס אבל הוא הופך להיות רך מאוד בחום.

  2. שלום רב
    הכנתי את ציפוי השוקולד בגירסה חלבית,
    500 מ״ל שמנת מתוקה
    500 גרם שוקולד (300 מריר 200 חלב)
    עבור יותר מארבע שעות ונשאר די רכים, דבוקים לניילון הנצמד.
    מה עשיתי לא בסדר?
    אודה לתשובתכם.
    רוחמה

    1. היי רוחמה,
      השוקולד מתייצב במקפיא, בהפשרה הוא מתרכך תמיד. דבר נוסף החלפת חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב, שהוא פחות יציב ממריר בגלל אחוזי חמאת הקקאו שבתוכו.
      את הניילון לשחרר כשזה קפוא בלבד. כשזה רך זה נדבק. את החיתוך גם כן עושים שהגליל קפוא.
      כל התעסקות עם שוקולד דורשת קור.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *