סושי/כרמית דהאן

סושי/כרמית דהאן

4 דפי אצה

לאורז
שתי כוסות אורז עגול לסושי
2וחצי כוסות מים
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
קורט מלח

מילוי
רצועות אבוקדו
רצועות בטטה מתוקה מטוגנת
גבעולי עירית
רצועות סלמון מעושן
(אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים שאוהבים)

מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב במים זורמים עד שהמים הופכים צלולים
מעבירים לסיר מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
מבשלים עד שהמים נספגים
מערבבים בקערה את החומץ אורז סוכר ומלח
מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים עם כף עץ
מצננים את האורז היטב

שמים אצה על מחצלת כשהצד המבריק כלפי מטה מרטיבים את הידיים ומסדרים את האורז על האצה בשכבה דקה
אם רוצים את האורז בחוץ הופכים את האצה כך שהאורז נמצא למטה
מסדרים את הירקות והסלמון על השליש הראשון של האצה מגלגלים ולוחצים את הרול עם המחצלת אחרי כל גלגול מורחים מעט מים על האצה בחלקה האחרון ומגלגלים עד הסוף
אם רוצים את האצה מבחוץ שמים את הירקות על האורז ומגלגלים
עם סכין חדה חוצים את הרול באמצע לחצי
ואז חותכים כל חצי לשלוש או ארבע
במידה ורוצים רול מטוגן
מכינים טמפורה לפי הוראות הכנה שיש על שקית הטמפורה מגלגלים בפירורי פנקו ומטגנים בשמן עמוק
בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
סושי
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *