ניוקי מוקפץ בחמאה

ניוקי מוקפץ בחמאה מתכון פשוט, קל ואידיאלי לכל הרעבים שאין להם זמן. 4 מרכיבים בלבד, 5 דקות הכנה וזה אצלכם בצלחת.

אחרי יום עבודה או יום לחוץ ועמוס, כמה פעמים מצאתם את עצמכם שוברים את הראש מה להכין לארוחת צהריים או ארוחת ערב?

כמה פעמים התעייפתם רק מלחשוב על לחתוך/לטגן/לנקות ולעמוד במטבח בשביל ארוחה?

בשביל זה יש מתכונים פשוטים של 5 דקות כמעט בלי עבודה ואתם נהנים מארוחה מדהימה וטעימה בלי ללכלך, בלי להתעייף ובלי לעמוד שעות במטבח..

המתכון ללא גלוטן ומתאים לרגישים לגלוטן ומתאים גם לפסח 🙂

כדי לראות את סירטון הכנת הניוקי (ולעוד סירטונים רבים) כנסו אליי לאינסטגרם בקישור הזה: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

ניוקי מוקפץ בחמאה /אתי משה-חביב:

מה צריך?

1 חבילת ניוקי איכותי (שימו לב שיש עם גלוטן ויש ללא גלוטן)- עדיפות לעבודת יד.

50 גרם חמאה

2 שיני שום קצוצות דק

5-7 עלי מרווה קרועים עם היד, אפשרי גם בזיליקום או לקט עשבי תיבול שאוהבים

טיפונת מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה-

את חבילת הניוקי-לבשל בסיר עם מים רותחים עד שצפים. כשצפים מוציאים עם כף מחוררת לקערה או ישירות למחבת עם הרוטב.
במחבת שמים 50 גרם חמאה ומטגנים בחמאה 2 שיני שום קצוצות דק ו 5-7 עלי מרווה קרועים עם היד או כל עשב תיבול שתבחרו.
הטיגון הוא למעט מאוד זמן. אסור שהשום ישרף. אם השום נשרף,לזרוק ולהכין חדש. כל הטיגון לוקח 20-30 שניות עם ערבוב תמידי.
להעביר את הניוקי לתוך הרוטב ולהקפיץ.
לתבל בטיפת מלח והרבה פלפל שחור גרוס. לערבב.
להגשה עם פרמז'ן מעל או מוצרלה מגורדת.

רוצים להכין ניוקי לבד בבית? אין שום בעיה..
לא קשה בכלל.

מתכון לניוקי ביתי:

מה צריך?
3 תפוחי אדמה גדולים (לבנים,פשוטים)
2 כפיות מלח
חצי כוס קמח או קורנפלור לניוקי ללא גלוטן

תוספת לאפיה:
מלח גס

הכנה:
לחמם תנור ל 200 מעלות, להכין תבנית עם מלח גס ומעליהם להניח את תפוחי האדמה.
לאפות בערך שעה (הם צריכים להיות רכים וללא נוזלים).
להוציא,לקרר ולקלף מהקליפה. למעוך למצב של פירה חלק ללא גושים כלל. להוסיף מלח ואת הקמח או הקורנפלור. תכניסו את הקמח תוך כדי לישה כל פעם קצת ותראו אם יש צורך בהכל או אם יש צורך להוסיף.
מערבבים לבצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. כל חלק מגלגלים לגליל דק ופורסים לחתיכות קטנות של בערך ס"מ עד 3 ס"מ. מומלץ לגלגל על משטח מקומח בקמח פסטה/סמולינה/קמח רגיל.
להניח את כל הניוקי המוכנים בתבנית מקומחת.

בישול הניוקי: בסיר עם מים חמים מכניסים כל פעם קצת ניוקי, ברגע שהם צפים הם מוכנים.

מתכון לניוקי מוקפץ בחמאה,

בתיאבון ובהצלחה,אתי 🙂

ניוקי מוקפץ בחמאה
ניוקי מוקפץ בחמאה
ניוקי מוקפץ בחמאה

דירוג
recipe image
שם המתכון
ניוקי מוקפץ בחמאה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “ניוקי מוקפץ בחמאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *