מרק כתום לא שיגרתי

מרק כתום קצת אחר, מרק כתום לא שיגרתי. עם תוספות שלא נראו במרקים כתומים אחרים, אבל למי איכפת? חחח.. מי אמר שיש חוקים בבישול? מה שטעים לי מבחינתי עובר את המבחן, ופה היתה הצלחה מסחררת.

מרק כתום לא שיגרתי אבל מוצלח ברמה אחת מעל כולם. אין כאן תבלינים מלבד מלח ופלפל, את כל הטעמים עושים הירקות ועשבי התיבול הנפלאים.

מרק באמת ברמה גבוהה, מבטיחה לכם שאתם הולכים לעוף עליו ולשכוח מכל מה שהכרתם עד היום. מנה מנצחת.

אם כבר מרק מבחינתי אז שיהיה כזה, עשיר וסמיך. מיוחד בטעמים וכזה שרוצים לאכול אותו כל יום.

ממליצה לכם לא לותר על זילוף השמנת בתוך הצלחת, ממש נגיעה שעושה הבדל ענקי בטעם, באחריות. תודו לי אחר כך:)

בואו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם, יש שם סרטונים ותמונות מהמטבח שלי, גם הסרטון של המרק הזה נמצא שם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

מרק כתום לא שיגרתי/קראנצ'ית: 

מה צריך? 
2 בטטות קטנות קלופות וחתוכות גס
1 בצל בינוני קלוף וחתוך גס
חתיכת דלעת, ללא קליפה חתוכה גס
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 עגבניה בשלה ללא קליפה
3/4 כוס עדשים כתומות-לשטוף ולסנן
1/2 כוס גרגירי חומוס-לשטוף ולסנן (מקופסת שימורים זה בסדר או קפואים)
כף גדושה עירית קצוצה
4 ענפים של טימין טרי
כפית בזיליקום טרי קצוץ
מים חמים לכיסוי הירקות
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:
מעט שמנת מתוקה
קרוטונים אם אוהבים

הכנה:
לבשל בסיר את כל הירקות והקטניות עם מים, עירית וטימין, לא לשים עדיין מלח, פלפל ובזיליקום. לבשל ממש רק עד שהירקות רכים וניתן לנעוץ בהם מזלג (לא לבשל אותם למוות, שיהיו רכים אבל לא "מושיים" וסמרטוטיים) . לסנן את הירקות מהנוזל (לא לזרוק את הנוזל, נשתמש בו למרק) ולשים אותם במעבד מזון/בנינג'ה ולטחון אותם למחית חלקה. להוסיף את המחית לנוזלים שנשארו לנו מהמרק ולהחזיר לגז לבישול-להוסיף מלח, פלפל ובזיליקום ולערבב, לבשל 3-4 דקות על חום נמוך. זהו. מוכן.
להגיש עם מעט שמנת מתוקה מעל – לזלף בקטנה מעל המרק בכל צלוחית הגשה. לקשט בטימין ולהנות.

מתכון מרק כתום לא שיגרתי
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

הכל בסיר מלבד התיבול

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מרק כתום לא שיגרתי
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *