מפרום

מפרום ,מנה שיש בה תפוח אדמה ובשר, הכל בסיר אחד. ממלאים תפוחי אדמה עם בשר טחון,ממש ממולאים וממש לא מסובך להכנה, חשוב רק ללכת לפי הכללים. מנה משביעה ומתאימה לצהריים, שבת או חג. מנה שכולם אוהבים, מפיצה ריח מגרה בבית בזמן הבישול שלכולם תתחיל לקרקר הבטן 😉

מנה מרשימה ומתאימה לאירוח. מנה קלה להכנה, אך דורשת תשומת לב לפרטים הקטנים -כתוב בהמשך למה לשים דגש.

ניתן לעשות את אותו המתכון במילוי ירקות שונים (כגון חצילים/ קישואים/תחתיות ארטישוק ועוד).

מספר כללים שחשוב לדעת:
*כדאי לפרוס את תפוח האדמה דק בכדי שיתבשל היטב ולא ישאר קשה ותתבאסו אחרי כל העבודה.
*לא לפחד לטגן את תפוחי האדמה עם המילוי כמו שצריך, לא לטגן קלות אלא לטגן עד השחמה טובה. אל תפחדו לא קורה לזה כלום,זה רק מרכך את תפוחי האדמה ומבשל את תוכן הקציצה. כמו כן, ניתן לנשנש מזה כבר בסיום הטיגון כך שאפשר לאכול מזה כבר עכשיו מבלי להכניס לרוטב. זהירות, זה טעים מידיי 🙂 😉
*ניתן לטגן את המפרום באופן הבא- קודם קמח ואז ביצה ואפשר גם להפך קודם ביצה ואז קמח. לשיקולכם. זה יוצא טעים כך או כך.
*כדאי לתבל את הבשר היטב כדי שתצא קציצה טובה ועסיסית.ללוש טוב ולתת לבשר עם כל המרכיבים לנוח ל 10-30 דקות בצד לספיגת טעמים.
*בתוך הקציצה אני מכניסה תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים, ניתן להחליף אותם בלחם רטוב וסחוט או בפירורי לחם. עדיפות לתפוחי אדמה. חשוב שתפוחי האדמה יהיו מבושלים הרבה קודם ושיהיו קרים וללא נוזלים.
*ניתן לחתוך את תפוחי האדמה כמו לסנדביץ- למילוי. או לחתוך לפרוסות ופשוט להניח אחד בתחתית ואחד מעל ובפנים לשים את המילוי. כך או כך זה נסגר אחרי הציפוי והטיגון.

מפרום / אתי משה-חביב:

מצרכים למילוי:
600 גרם בשר טחון
1 ביצה m
2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים-לקרר ולמעוך אותם
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה ( רק עלים)
1/4 צרור כוסברה קצוצה (רק עלים)
2 בצלים קטנים קצוצים דק מאוד
כף מלח
כף שטוחה פלפל שחור
כף כמון
כף כורכום
ללוש הכל היטב יחד ולהניח ל 10 עד 30 דקות בצד לספיגת טעמים.

לעטיפת תפוחי האדמה:
3-4 תפוחי אדמה גדולים מאוד פרוסים דק. כל 2 פרוסות להכין כמו סנדביץ.

לטיגון המפרום:
*צלחת עמוקה עם 3 ביצים- לקשקש אותם לשים מלח ופלפל שחור.
*צלחת עם קמח, בערך 2 כוסות.

שמן לטיגון– שיגיע עד חצי מהמפרום. לא לחסוך בשמן. כדאי ורצוי להחליף שמן אחרי כל סבב של טיגון כי הוא מתלכלך.

לרוטב:
1 בצל גדול חתוך לקוביות
4 שיני שום חתוכות לעיגולים
8 כפות שמן קנולה
2 קופסאות רסק עגבניות -100 גרם כל קופסא
1 עגבניה רכה ואדומה חתוכה לקוביות ללא קליפה.
כפית מלח,
כפית פלפל שחור,
כפית מלאה מרק עוף
כף פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן,
כף סוכר.
מים חמים-שיגיעו לחצי מגובה המפרום
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

לפני טיגון
בטיגון
אחרי טיגון

הכנה:
יש הסבר מפורט לתהליך העבודה בהתחלה לפני המתכון.
לחתוך לפרוסות דקות את תפוחי האדמה לצורה של סנדביצים- חתוך כמעט עד הסוף (כל יחידה בעובי סנטימטר עד שתיים). אפשר גם לפרוס לחתיכות דקות ולשים את המילוי בין שתי חתיכות תפוחי אדמה, כך או כך אחרי הטיגון זה מסתדר לחתיכה אחת. לשים את תפוחי האדמה החתוכים בקערה עם מים ומלח- שימו לב- המלח מרכך את תפוחי האדמה ולכן שתמלאו אותם הם לא ישברו לכם. המים משאירים את תפוחי האדמה בצבע שלהם ומונעים מהם להשחיר.

הכנת הבשר-בקערה לשים את מרכיבי המילוי וללוש הכל יחד היטב,לעשות לבשר "מסאז'”.
את הבצל,הפטרוזיליה והכוסברה אני קוצצת במג'ימיקס לחתיכות דקות מאוד. לתבל היטב את הבשר.

למלא את תפוחי האדמה בבשר המתובל.
להכין 2 צלחות, אחת עם ביצה ולקשקש אותה וצלחת שניה עם קמח. לטבול כל יחידת מפרום בביצה ואז בקמח (או להפך) ולטגן את המפרום בשמן.להוציא לנייר סופג. יש שמעדיפים קודם בקמח ואז בביצה- לשיקולכם.
להכין סיר עם רוטב: לטגן את הבצל בשמן קנולה עד הזהבה ואז לסיום להוסיף את השום, להוסיף את העגבניה,את הרסק והתבלינים, לערבב ולטגן לדקה. להוסיף מים ולבשל מעט עד שמבעבע. להכניס את המפרום המטוגן לתוך הרוטב ולפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
מבחינת הזמנים למי שחשוב לו אז בערך 20 דקות בישול על אש בינונית ועוד  20-30 דקות על אש נמוכה. יש לבדוק עם מזלג אם תפוח האדמה רך זה סימן שמוכן. בגלל שתפוחי האדמה דקים ומטוגנים היטב אז אין צורך בבישול ארוך מידיי. כמו כן לבדוק מידי פעם את מצב המים-אם חסר נוזלים להוסיף. להשתדל להרטיב את המפרום עם הרוטב פעמיים-שלוש בזמן הבישול.

מתכון למפרום

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

 
מפרום

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
מפרום
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

4 thoughts on “מפרום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *