מוקפץ פשוט, בלי הרבה מרכיבים סך הכל 4 רכיבים עיקריים והשאר זה תיבול בטעמים אסיאתים. אצלי הילדות לא אוהבות את הירקות במוקפצים, אז במקום להכין ולזרוק או לנסות לשכנע אותן לאכול את הירקות המוקפצים, פשוט הכנתי מוקפץ קליל, עם פטריות ובצל בתור ירקות , חזה עוף ואיטרות..כל מה שצריך במנה אחת. איזה ילד לא יאהב את הטעמים האלה?
מתכון קל, פשוט, מעט רכיבים, לא מסובך בכלל!!! ואפילו ילדים אוהבים את המנה הזאת..
הכנתם? שלחו לי תמונה באינסטגרם או בפייסבוק ואשוויץ גם בכם 🙂
מוקפץ פשוט/אתי משה-חביב:
פרפר חזה עוף חתוך לרצועות
סלסלת פטריות טריות
1 בצל חתוך לרצועות
חצי חבילת איטריות/פסטה רחבה
שמן לטיגון הבצל
למרינדה-
4 כפות טריאקי
2 כפות מלאות רוטב צ'ילי מתוק
כף סויה
כף שמן שומשום
כף דבש
לערבב הכל יחד בצלוחית ולהניח בצד.
לקישוט-
עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ
שומשום
הכנה:
לבשל את הפסטה / איטריות לפי הוראות היצרן.
בינתיים לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן בשמן עד השחמה קלה בלבד, להוסיף את הפטריות (לחתוך אותן לרצועות או פלחים), לטגן יחד להוצאת נוזלים. לתבל בטיפת מלח וטיפה פלפל שחור. להוציא את התערובת לצלוחית בצד. באותה המחבת (לא לנקות אותה!) לצרוב את חזה העוף מכל הכיוונים ולהוסיף את התערובת שבצד ולערבב. להכניס את האיטריות/פסטה ולשפוך את המרינדה, לערבב ולהגיש. בהגשה ניתן לפזר שומשום ובצל ירוק או עירית.
מתכון מוקפץ פשוט
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂