מוס שוקולד קפה, פרווה, ללא גלוטן, לאוהבי השוקולד והקפה. בלי קמח, בלי ג'לטין. נטו ביצים ושוקולד. למכורים בלבד:)
קינוח שמתאים לפסח, לשבת, חג, לאירועים ובעצם בכל הזדמנות כי הוא באמת טעים וחגיגי.
ניתן לקשט עם שוקולדים מעל, עם קקאו, קרמל ובעצם כל מה שאוהבים. אפשר כמובן גם בלי קישוט בכלל.
את המוס ניתן להקפיא ושרוצים לאכול מפשירים במקרר או בחוץ. מומלץ לא להשאיר את המוס במקרר יותר מ 5 ימים, אם אתם רוצים לשמור אותו לזמן ארוך יותר אפשרי לשמור במקפיא גם חודש.
הכנתם ואהבתם? תייגו ושלחו לי בפרטי לפייסבוק או לאינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
מוס שוקולד קפה פרווה/ אתי משה-חביב:
מה צריך?
6 ביצים L
כוס סוכר – 200 גרם (לחלק את הכמות לשניים)
300 גרם שוקולד מריר 60%
1/4 כוס מים רותחים (60גרם)
כף גדושה נס קפה מגורען (לטעם חזק יותר להוסיף עוד 1-2 כפות)
3 כפות ברנדי או רום או כל אלכוהול שרוצים ואוהבים
הכנה:
להפריד חלמונים וחלבונים.
בקערת המיקסר להקציף חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר, זאת אומרת 100 גרם סוכר לקצף רך ויציב.
את החלמונים להקציף עם הסוכר שנותר-100גרם לקצף תפוח וצהבהב.
בכוס לשים מים רותחים וכף נס קפה מגורען, להמיס את הקפה במים הרותחים.
בקערה חסינת חום להמיס במיקרוגל את השוקולד, לחבר את השוקולד המומס עם נוזל הקפה, לערבב היטב. להוסיף את הברנדי/רום לערבב.
לחבר את תערובת השוקולד עם החלמונים המוקצפים עם מטרפה, ואת התערובת שנוצרה לקפל עם תערובת החלבונים המוקצפת. לקפל בעדינות על מנת לשמור על מרקם אוורירי.
לחלק את המוס לצנצנות או צלוחיות הגשה ולהעביר למקפיא לשעה או עד השימוש או לשעה ואז למקרר.
במקפיא יכול להישמר חודש, במקרר שבוע.
אם הוצאתם מהמקפיא, מומלץ להפשיר מעט במקרר לפני ההגשה.
ניתן לשים תחתית קראנצ'ית או לפזר מעל אבקת קקאו או שברי שוקולד.
מתכון מוס שוקולד קפה פרווה
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)